Kardemummalohi
Mausteinen kardemumma lohi on virkistävä vaihtoehto joulun noutopöytään. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Pipsa Hurmerinta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,500 kg nahallista lohifileetä annospaloina
- 0,001 kg savupaprikajauhetta
- 0,001 kg kardemummaa jauhettuna
- 0,008 kg suolaa
- 0,001 kg cayennepippuria
- 0,140 kg vaahterasiirappia
- 0,050 kg sitruunamehua
- 0,050 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kulhossa kaikki aineet paitsi lohi.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Voitele lohifileet kastikkeella ja kypsennä fileitä uunissa tai grillissä noin kymmenen minuuttia.
- Purista lohen päälle hieman sitruunamehua, ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoile vaikkapa tanskalaisen punakaalin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
338 kcal
Proteiini
28,2 g
Hiilihydraatti
10,6 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1 g
Kalsium
39,8 mg
D-vitamiini
12 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
20,1 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa