Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Taikina
- 1,100 kg vettä
- 4,600 kg Bakels Karlsbader-mix 3741
- 0,180 kg hiivaa
- 0,300 kg kananmunia
Kaulintaan
-
2,000 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte I
- 0,700 kg mantelimassaa
- 1,300 kg Valio vaniljakreemitäytettä
- 0,060 kg pistaasipastaa
- 0 kg vihreää karamelliväriä
Täyte II
- 1,500 kg Valio toffeetäytettä
Lisäksi
- 0,200 kg kananmunaa
- 0,400 kg pomadaa
- 0,200 kg pistaasipähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Sekoita taikinan ainekset taikinaksi.
- Kauli voi taikinaan 3 x 3. Anna kahden ekan kaulauksen välissä 30 min lepo. Valmiille taikinalle 1 h lepo.
Täyte
- Sekoita mantelimassan joukkoon vähitellen täytteen muut aineet. Värjää vaalean vihreäksi.
Ylöslyönti
- Aukikaulaa taikina 3 mm vahvuuteen . Leikkaa taikinamatto 25 cm:n levyisiksi kaistaleiksi.
- Pursota taikinan reunaan toffeetäyte. Käännä taikinaa senverran rullalle, että toffeetäyte menee rullan sisään. Levitä lopulle taikina osalle pistaasitäyte. Rullaa .
- Paloittele taikinapötkö 70 g paloiksi ja leikkaa pala kaksiosaiseksi viuhkaksi.
- Nostata wienerit max 33 °C:ssa.
- Voitele kananmunalla.
- Paista 220°:ssa n. 12 min.
- Jäähdytä ja koristele pomadalla.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
232 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
23,7 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
318 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
32,4 g
Rasva
17,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- vihreää karamelliväriä