Siirry sisältöön
Kermakarpalopulla

Kermakarpalopulla

Kermakarpalopulla

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,030 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,010 kg kardemummaa
  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,700 kg vehnäjauhoja

Täyte


Ohje

  1. Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
  2. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 12 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
  3. Pursota vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistetusta vaniljakreemistä raita taikinan päälle.
  4. Taita taikinanauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 8 cm:n pituisiksi paloiksi.
  5. Nostata, voitele kananmunalla ja paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Leikkaa jäähtyneisiin pulliin viilto ja täytä pullat karpalotäytteellä ja kermavaahdolla. Sihtaa pinnalle tomusokeria.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 244 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 34 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Kalsium 15,4 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 39,5 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search