Kirsikkaista ankanrintaa ja palsternakkapyreetä
Ankanrinta viimeistellään kirpeällä kirsikkaglaseerauksella ja tarjotaan täyteläisen palsternakkapyreen kera. Tämä on hienoa annos joulun à la carte -listalle.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Kirsikkaglaseeraus
- 0,010 kg öljyä
- 0,050 kg sipulia
- 0,020 kg valkosipulia
- 0,002 kg savupaprikajauhetta
- 0,200 kg punaviinietikkaa
- 0,100 kg fariinisokeria
- 0,500 kg kirsikkaa (pakaste)
- 0,002 kg suolaa
- 0,050 kg öljyä
Palsternakkapyree
- 1,500 kg palsternakkaa
- 1,000 kg vettä
- 0,002 kg suolaa
- 0,010 kg tuoretta rosmariinia
-
0,250 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 0,002 kg suolaa
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Ankanrinta
- 1,200 kg ankanrintaa
- 0,002 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Kirsikkaglaseeraus
- Freesaa öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Lisää loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Anna hautua miedolla lämmöllä n.30min. Soseuta ja kaada sekaan öljy ohuena nauhana. Siivilöi.
Palsternakkapyree
- Kuori ja viipaloi palsternakat. Laita palsternakat GN-vuokaan veden, suolan ja rosmariinin kanssa. Kypsennä kannella peitettynä 150 °C uunissa, kunnes ovat kypsiä n. 30 min.
- Soseuta palsternakat ja lisää kuumennettua maitoa ohuena nauhana niin, että seos notkistuu sopivaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi voi.
Ankanrinta
- Tee ankanrinnan rasvapuolelle viiltoja terävällä veitsellä.
- Laita ankanrinnat kylmälle pannulle ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes rasva sulaa ja pinnassa on kaunis väri. Käännä ja ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita ankanrinnat GN-vuokaan, valele pintaan glaseeraus ja loppukypsennä 150-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55-astetta. Lisää glaseerausta, anna vetäytyä hetki ja leikkaa ankanrinnat ohuiksi siivuiksi.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
489 kcal
Proteiini
34,2 g
Hiilihydraatti
34,4 g
Rasva
21,3 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
7,7 g
Suola
2 g
Kalsium
149,4 mg
D-vitamiini
1,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
168 kcal
Proteiini
11,8 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- mustapippuria myllystä