Ainekset
Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha
- 0,600 kg ruodottomia kuhafileitä
-
0,100 kg
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoaValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
- 0,020 kg tuoretta tilliä
- 0,010 kg tuoretta persiljaa
- 0,020 kg pankojauhoja
- 0,060 kg
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Kukkakaali
- 0,500 kg kukkakaalia
- 0,200 kg
-
0,200 kg
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,005 kg tuoretta timjamia
- 0 kg suolaa
- 0 kg viinietikkaa
Lehtikaali
- 0,200 kg lehtikaalia
- 1,000 kg rypsiöljyä
- 0 kg suolaa
Ruskistettu voi
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,070 kg punasipulia
- 0,010 kg tuoretta tilliä
- 0,010 kg tuoretta persiljaa
- 0,010 kg ruohosipulia
- 0,120 kg kananmunaa
- 0,020 kg viinietikkaa
- 0 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha
- Lämmitä kerma ja lisää siihen puolet sulatejuustosta.
- Laita yrtit ja loput sulatejuustosta tehosekoittimeen ja lisää joukkoon lämmin kerma-juustoseos, sekoita tasaiseksi.
- Lisää pankojauhot ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
- Poista kalasta nahka ja leikkaa fileestä kauniita selkäpaloja. Säästä loput esimerkiksi kalakeittoon.
- Mausta selkäpalat suolalla ja peitä ne juustomassalla.
- Kypsennä uunissa 120 °C kunnes sisälämpötila on 42 °C astetta. Ruskista juustokuorrutus kaasupolttimella.
Kukkakaali
- Leikkaa kokonaisesta kukkakaalista kaksi keskipalaa.
- Leikkaa loput kukkakaalista pienemmiksi paloiksi ja paahda niitä uunissa 220 °C, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
- Keitä paahdettu kukkakaali kerman ja maidon seoksessa, siivilöi liemi ja sekoita kukkakaalin joukkoon voi, lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla ja viinietikalla.
- Paista kukkakaalin keskeltä leikatut viipaleet voissa pehmeiksi, viimeistele timjaminoksalla ja suolalla.
Lehtikaali
- Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, lämmitä öljy 140 °C ja friteeraa kaalia, kunnes öljy lakkaa kuplimasta.
- Laita kaalit valumaan paperin päälle. Mausta suolalla.
Ruskistettu voi
- Keitä munia 10 minuuttia.
- Laita voi kattilaan keskilämmölle. Kun voi alkaa kuplia ja tuoksua ”pähkinäiseltä”, sekoita sitä ja anna voin ruskistua kullanruskeaksi. Jäähdytä toisessa astiassa.
- Silppua sipuli, kiehauta viinietikka ja kaada se sipulisilpun päälle.
- Kuori kananmunat, ota keltuaiset erikseen ja kuutioi valkuaiset.
- Hienonna yrtit.
- Kaada viinietikka pois sipulin joukosta ja sekoita kaikki ainekset lämpimään voihin. Mausta suolalla ja viinietikalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3124 kcal
Proteiini
44,5 g
Hiilihydraatti
14,2 g
Rasva
324,9 g
Tyydyttynyt rasva
56,7 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
1,8 g
Kalsium
411,7 mg
D-vitamiini
11,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
694 kcal
Proteiini
9,9 g
Hiilihydraatti
3,2 g
Rasva
72,2 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- viinietikkaa
- suolaa
- suolaa