Siirry sisältöön
Kurpitsaa ja kirvelifraichea
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Kurpitsaa ja kirvelifraichea

Kurpitsaa kolmella tapaa, täysin vegaanisena.Toimii terasseilla ja dinnereillä, alku- tai pääruokana.

Kurpitsaa ja kirvelifraichea

Ainekset

Miso-glaseerattu kurpitsa ja kurpitsapyre

  • 2,000 kg myskikurpitsaa
  • 0 kg karkeaa merisuolaa
  • 0,100 kg rypsiöljyä
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,050 kg misotahnaa
  • 0,050 kg riisiviinietikkaa
  • 0,010 kg seesamöljyä
  • 0,200 kg
    Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotetta
    Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
    Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT
  • 0,050 kg paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kirvelifraiche

  • 0,400 kg
    Valio Oddlygood® Dream Fraiche tuotetta
    Valio Oddlygood® Dream Fraiche on ihanan täyteläinen, kasvipohjainen vaihtoehto ranskankermalle kylmään ja lämpimään kokkailuun sekä…
    Oddlygood® Dream Fraiche 400 g
  • 0,100 kg tuoretta kirveliä hienonnettuna
  • 0,050 kg riisiviinietikkaa
  • 0,012 kg suolaa

Kurpitsansiemenkeksi

  • 0,200 kg kurpitsansiemeniä
  • 0,050 kg chia-siemeniä
  • 0,050 kg rypsiöljyä
  • 0,004 kg suolaa
  • 0,200 kg kuumaa vettä

Viimeistelyyn

  • 0,020 kg tuoretta kirveliä
  • 0,010 kg piparjuurta raastettuna

Ohje

Miso-glaseerattu kurpitsa ja kurpitsapyre

  1. Puolita kurpitsa keskikohdasta. Kypsennä kapeampi pääty kuorineen suolapedillä (leikkuupinta suolaa vasten) 190 °C uunissa, n. 45 min.
  2. Poista kurpitsan toisesta puolikkaasta kuoret ja siemenet, leikkaa lohkoiksi ja paahda rypsiöljyn ja suolan kanssa 190 °C uunissa n. 30 min.
  3. Sekoita miso, riisiviinietikka ja seesamöljy sekaisin.
  4. Valmista pyre paahdetuista kurpitsalohkoista (ilman paistoöljyä) ja Easy Whippingistä. VINKKI: Jos tarvitset pyreestä lämpöä kestävän version, niin vaihda tuotteeksi Valio Oddlygood® Easy Cooking.
  5. Jäähdytä suolapedillä kypsennetyt kurpitsat. Viipaloi ja stanssaa kuoret pois. Leikkaa haluamaasi muotoon ja sivele palat misoglacella. Ripottele pinnalle hienonnettua kurpitsansiementä.

Kirvelifraiche

  1. Sekoita raaka-aineet sekaisin.

Kurpitsansiemenkeksi

  1. Sekoita raaka-aineet ja anna turvota vähintään 30 minuuttia, välillä sekoittaen.
  2. Levitä massa leivinpaperin päälle pellille, laita päälle toinen paperi ja pelti ja paista 190 °C uunissa n. 10 min. Poista päällimmäinen pelti ja leivinpaperi ja paista vielä n. 10 min.

Viimeistelyyn

  1. Kokoa annos. Viimeistele tuoreella kirvelillä ja raastetulla piparjuurella.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 239 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 21,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 3,9 g
Suola 1,8 g
Kalsium 86,9 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 159 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • karkeaa merisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search