Ainekset
Murotaikina
-
0,160 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,200 kg fariinisokeria
- 0,200 kg vehnäjauhoja
Eclairmassa
-
0,320 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
0,320 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,320 kg vettä
- 0,008 kg suolaa
- 0,320 kg vehnäjauhoja
- 0,560 kg kananmunia
- 0,012 kg vaniljasokeria
Täyte
- 1,100 kg
- 1,900 kg Valio lakkahilloa
-
0,750 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 0,057 kg liivatelehteä
Koristeluun
- 0,850 kg marsipaania
- 0,450 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
- 0,280 kg
- 0,080 kg valkosuklaata
Jaa resepti
Ohje
Murotaikina
- Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm ja ø 2 cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.
Tuulihattumassa
- Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
- Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
- Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
- Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
- Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 6 cm ja 2,5 cm leivospohjia.
- Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
- Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
- Jäähdytä tuulihattupohjat.
Täyte
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata pieneen määrään lämmitettyä lakkahilloa.
- Mittaa kaikki täytteen ainekset vispauspataan.
- Vaahdota kuohkeaksi.
Täyttäminen
- Halkaise pienet pohjat. Täytä pienet ja isot tuulihatut pienellä tyllällä.
Kuorrutus
- Kauli oranssi marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota pyöreällä ruusureunaisella ø 7 cm aihioita. Paina muotilla kuvio pintaan
- Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani aihiot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.
Koristelu
- Laita pieni tuulihattu ison leivoksen päälle ja koristele kermavaahdolla sekä suklaakoristeella.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
377 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
22,6 g
Rasva
28,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,9 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Kalsium
60,9 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
240 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
14,4 g
Rasva
18,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa