Ainekset
Pohja
-
0,140 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,070 kg sokeria
- 0,040 kg kananmunia
- 0,001 kg leivinjauhetta
- 0,220 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 2,250 kg
- 0,270 kg sokeria
- 0,020 kg vanilliinisokeria
- 0,030 kg sitruunapastaa
- 0,180 kg vehnäjauhoja
- 0,450 kg
- 0,300 kg valkuaisia
Pinnalle
- 0,090 kg
- 0,090 kg keltuaisia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista murotaikina sekoittamalla kaikki täytteen aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan "tekeytyä" seuraavaan päivään. Anna kakkujen jäähtyä kunnolla ennen kakkurenkaiden poistamista.
- Kauli murotaikina levyksi ja ota Ø18 cm:n pohjia. paista pohjat 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Laita pohjat Ø 18 cm:n voideltujen kakkurenkaiden pohjalle
- Valmista täyte: Sekoita rahka, sokeri, vanilliinisokeri, sitruunapasta, vehnäjauhot ja kerma keskenään. Vispaa seosta 5 minuuttia nopeudella 3 (Hobart). Sekoita varovasti täytteen joukkoon vaahdotettu valkuainen. Annostele täyte kakkurenkaisiin.
- Sekoita kerma ja keltuaiset. Voitele kakkujen pinta em. seoksella.
- Paista kakut 120 asteisessa uunissa noin 100 minuuttia höyrypelti auki
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1931 kcal
Proteiini
89,2 g
Hiilihydraatti
187 g
Rasva
88,9 g
Tyydyttynyt rasva
48,8 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
1,6 g
Kalsium
790,3 mg
D-vitamiini
1,9 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
186 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
18 g
Rasva
8,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa