Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Porsaan kassler
- 0,600 kg porsaan kassleria
-
1,000 kg
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 0,070 kg keltasipulia
- 0,010 kg valkosipulia
- 0,010 kg tuoretta timjamia
- 0,005 kg tuoretta rosmariinia
- 0 kg vettä
- 0 kg suolaa
Savustettu Koskenlaskija
-
0,100 kg
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoaValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
-
0,010 kg
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Juurekset
- 0,500 kg juuriselleriä
- 0,500 kg lanttua
- 0 kg karkeaa merisuolaa
Lipstikkaöljy ja varsiselleri
- 0,040 kg lipstikkaa
- 0,020 kg babypinaattia
- 0,100 kg rypsiöljyä
- 0,100 kg varsiselleriä
Lihaliemi
- 2,000 kg porsaan luita
- 4,000 kg vettä
- 0 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
Porsaan kassler
- Suolaa liha ja ruskista se kuumalla pannulla.
- Laita liha ja kaikki muut ainekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät.
- Hauduta lihaa keskilämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna jäähtyä.
- Siivilöi liemi ja keitä se kokoon sakeaksi ja sileäksi.
- Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi ja sivele niille omenaglasyyriä, lisää tarvittaessa suolaa.
- Paahda lihaa uunissa 250 °C 3 minuuttia.
Savustettu Koskenlaskija
- Savusta juustopala kokonaisena savustimessa. Vaihtoehtoisesti voit polttaa savustuslastuja lämpimässä kattilassa, laittaa juuston kulhossa kattilan sisään ja kannen päälle.
- Sekoita lämmin juusto ja maito tasaiseksi ja sileäksi.
Juurekset
- Lämmitä uuni 200 °C.
- Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Laita kokonaiset juurekset vuokaan suolan päälle ja paahda ne pehmeiksi, noin 2 tuntia.
- Kuori juurekset ja paloittele ne pienemmiksi annospaloiksi. Mausta suolalla.
Lipstikka ja varsiselleri
- Lämmitä öljy 60 °C.
- Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi ja laita ne tehosekoittimeen. Kaada mukaan lämmin öljy ja anna sekoittimen käydä 2 minuuttia, siivilöi.
- Jäähdytä vihreää öljyä pakastimessa 1 tunti, kaada sitten valmis öljy kulhoon. Pohjalle jäävän sakan voi heittää pois.
- Kuori varsiselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Lihaliemi
- Paahda porsaan luut 200 °C uunissa kullanruskeiksi.
- Laita paahdetut luut kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Poista pinnalle muodostuva rasva.
- Keittele lihalientä hiljalleen 4 tuntia. HUOM! Älä anna kiehua voimakkaasti. Poista valkoinen vaahto keittämisen aikana.
- Siivilöi liemi 4 tunnin kuluttua ja keitä kokoon hyvän makuiseksi. Mausta liemi suolalla. Vinkki: valmista samalla kertaa paljon lientä ja pakasta sitä pienemmissä muoviastioissa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1535 kcal
Proteiini
189,5 g
Hiilihydraatti
38,3 g
Rasva
67,3 g
Tyydyttynyt rasva
17,2 g
Ravintokuitu
7,1 g
Suola
8,6 g
Kalsium
370,1 mg
D-vitamiini
2,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
341 kcal
Proteiini
42,1 g
Hiilihydraatti
8,5 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- vettä
- suolaa
- karkeaa merisuolaa
- suolaa