Siirry sisältöön
Lihakeitto
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Lihakeitto

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Tässä mieleeni tuli lihakeitto juustovoileivän kera; mureaa lihaa, juustoa ja juureksia hyvässä lihaliemessä, vaikkakin aivan eri tavalla. "

Lihakeitto

Ainekset

Porsaan kassler

  • 0,600 kg porsaan kassleria
  • 1,000 kg
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 0,070 kg keltasipulia
  • 0,010 kg valkosipulia
  • 0,010 kg tuoretta timjamia
  • 0,005 kg tuoretta rosmariinia
  • 0 kg vettä
  • 0 kg suolaa

Savustettu Koskenlaskija

Juurekset

  • 0,500 kg juuriselleriä
  • 0,500 kg lanttua
  • 0 kg karkeaa merisuolaa

Lipstikkaöljy ja varsiselleri

  • 0,040 kg lipstikkaa
  • 0,020 kg babypinaattia
  • 0,100 kg rypsiöljyä
  • 0,100 kg varsiselleriä

Lihaliemi

  • 2,000 kg porsaan luita
  • 4,000 kg vettä
  • 0 kg suolaa

Ohje

Porsaan kassler

  1. Suolaa liha ja ruskista se kuumalla pannulla.
  2. Laita liha ja kaikki muut ainekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät.
  3. Hauduta lihaa keskilämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon sakeaksi ja sileäksi.
  5. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi ja sivele niille omenaglasyyriä, lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Paahda lihaa uunissa 250 °C 3 minuuttia.

Savustettu Koskenlaskija

  1. Savusta juustopala kokonaisena savustimessa. Vaihtoehtoisesti voit polttaa savustuslastuja lämpimässä kattilassa, laittaa juuston kulhossa kattilan sisään ja kannen päälle.
  2. Sekoita lämmin juusto ja maito tasaiseksi ja sileäksi.

Juurekset

  1. Lämmitä uuni 200 °C.
  2. Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Laita kokonaiset juurekset vuokaan suolan päälle ja paahda ne pehmeiksi, noin 2 tuntia.
  3. Kuori juurekset ja paloittele ne pienemmiksi annospaloiksi. Mausta suolalla.

Lipstikka ja varsiselleri

  1. Lämmitä öljy 60 °C.
  2. Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi ja laita ne tehosekoittimeen. Kaada mukaan lämmin öljy ja anna sekoittimen käydä 2 minuuttia, siivilöi.
  3. Jäähdytä vihreää öljyä pakastimessa 1 tunti, kaada sitten valmis öljy kulhoon. Pohjalle jäävän sakan voi heittää pois.
  4. Kuori varsiselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Lihaliemi

  1. Paahda porsaan luut 200 °C uunissa kullanruskeiksi.
  2. Laita paahdetut luut kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Poista pinnalle muodostuva rasva.
  3. Keittele lihalientä hiljalleen 4 tuntia. HUOM! Älä anna kiehua voimakkaasti. Poista valkoinen vaahto keittämisen aikana.
  4. Siivilöi liemi 4 tunnin kuluttua ja keitä kokoon hyvän makuiseksi. Mausta liemi suolalla. Vinkki: valmista samalla kertaa paljon lientä ja pakasta sitä pienemmissä muoviastioissa.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1535 kcal
Proteiini 189,5 g
Hiilihydraatti 38,3 g
Rasva 67,3 g
Tyydyttynyt rasva 17,2 g
Ravintokuitu 7,1 g
Suola 8,6 g
Kalsium 370,1 mg
D-vitamiini 2,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 42,1 g
Hiilihydraatti 8,5 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vettä
  • suolaa
  • karkeaa merisuolaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search