Siirry sisältöön
Lihapulla-Moussaka
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Lihapulla-Moussaka

Jokaisella kreikkalaisilla äidillä ja mummolla on oma pyhä moussaka-resepti. Tässä versiossa jauheliha on vaihdettu lihapyöryköihin, mutta muuten resepti on pidetty mahdollisimman autenttisena.

Lihapulla-Moussaka

Ainekset

Bechamel

Tomaattikastike

  • 0,500 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,100 kg valkosipulin kynttä
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0,200 kg punaviiniä
  • 0,600 kg tomaattipyreetä
  • 0,500 kg vettä
  • 2,000 kg tomaattimurskaa
  • 0,030 kg tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 0,010 kg kanelia
  • 2,500 kg pieniä raakapakaste lihapyöryköitä

Täytteiksi

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Bechamel

  1. Kypsennä vehnäjauhot voissa miedolla lämmöllä. Lisää maitojuoma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 15 min. välillä sekoittaen.
  2. Lisää sekaan juustot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä kananmunamassa ja kypsennä miedolla lämmöllä paksuksi, välillä sekoittaen.

Tomaattikastike

  1. Freesaa sipulit Oivariini rasvassa, lisää tomaattipyree ja punaviini ja kiehauta. Lisää vesi, tomaattimurska, tumma sokeri ja kaneli. Kypsennä lihapyörykät tomaattikastikkeessa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoaminen

  1. Levitä 1/1 GN-vuoan pohjalle tomaattikastike ja asettele suolalla itketetyt munakoisot päälle. Ripottele munakoisojen päälle salaattijuustoa ja tee toinen samanlainen kerros päälle. Levitä lopuksi bechamelkastike päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle mozzarella-fontaljuustoa.
  2. Paista 175 °C uunissa n. 45-60 min (paistamisen aikana laita tarvittaessa kansi vuoan päälle). Tarjoile tzatzikin kera.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 435 kcal
Proteiini 25,3 g
Hiilihydraatti 20,1 g
Rasva 27 g
Tyydyttynyt rasva 12,4 g
Ravintokuitu 4,3 g
Suola 2,6 g
Kalsium 403,1 mg
D-vitamiini 1,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 5,8 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • neilikkaa
  • muskottipähkinää
  • Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search