Ainekset
Voitaikina
- 1,400 kg vettä
- 0,030 kg suolaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Lohitäyte
-
1,500 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1,500 kg
Valio kylmäsavu kirjolohifileetäSuomalaisesta, kasvatetusta kirjolohesta kylmäsavustettu ja viipaloitu kalafilee, joka soveltuu niin alkupalaksi kuin pääruoan kruunuksi. Ohuet…
- 0,700 kg
- 0 kg suolaa
- 0 kg valkopippuria
Koristeluun
-
1,500 kg
Valio kylmäsavu kirjolohifileetäSuomalaisesta, kasvatetusta kirjolohesta kylmäsavustettu ja viipaloitu kalafilee, joka soveltuu niin alkupalaksi kuin pääruoan kruunuksi. Ohuet…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli voitaikina 6 mm:n vahvuiseksi matoksi ja laita leivinpaperin päälle pelleille. Merkitse puolet taikinasta 7 x 7 cm:n paloiksi ja ota 4,5 cm pyöreällä muotilla keskusta palat pois. Jäähdytä pakkasessa ja siirrä ehjän voitainalevyn päälle. Leikkaa molemmat taikina levyt yhdessä paloiksi. Asettele pelleille. Kanteista voit kaulata ohuen kaulauksen ja tehdä halutessasi kannet.
- Anna vol au venttien levätä tunti ennen paistoa.
- Paista vol au ventit 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja tuorejuusto. Lisää hienonnettu lohi. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Täytä jäähtyneet vol au ventit Lohitäytteellä ja koristele lohiruusukkein. Koristeeksi esim. hieman tilliä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
301 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
23,8 g
Tyydyttynyt rasva
12,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
1,1 g
Kalsium
12,2 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
8,4 g
Hiilihydraatti
14,8 g
Rasva
25,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- suolaa
- valkopippuria