Siirry sisältöön
Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike

Mehevyytensä lohimureke saa tässä reseptissä ruokakermasta ja voista. Raikkaan aniksisen maun se saa fenkolilla maustetusta tomaattikastikkeesta. Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.

Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike

Ainekset

Lohimureke

  • 0,500 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,200 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,300 kg gluteenitonta korppujauhoa
  • 0,500 kg
    Valio Ruoka 15 % laktoositon
    Valio Ruoka 15 % laktoositon on Suomessa valmistettu kasvirasvasekoite, joka sopii kaikkeen lämpimään ruoanvalmistukseen kuten…
    Valio Ruoka 15 % 1 l laktoositon
  • 0,300 kg
    Valio vapaan kanan munamassaa
    Vapaan kanan munista valmistettu kokomunamassa ruoanvalmistukseen ja leivontaan.
    Valio vapaan kanan munamassa 5 kg x 1 / 5 kg
  • 2,500 kg Kirjolohimassaa
  • 0,025 kg suolaa

Tomaatti-fenkolikastike

  • 0,150 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,010 kg fenkolinsiemeniä
  • 0,300 kg tomaattipyreetä
  • 0,140 kg valkoviinietikkaa
  • 0,800 kg tomaattimurskaa
  • 0,065 kg kapriksia
  • 0,050 kg tillinvarsia hienonnettuna
  • 0 kg raastettua sitruunankuorta
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Lohimureke

  1. Hauduta sipulikuutioita voissa n. 15 min. Jäähdytä hetki ja lisää korppujauhot, ruokakerma ja kokomunamassa ja sekoita hyvin.
  2. Lisää sulatettu kirjolohimassa ja suola, sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä voideltuun 1/1 GN-vuokaan. Paista 175 °C uunissa n. 25-30 min.

Tomaatti-fenkolikastike

  1. Freesaa sipulit ja fenkolinsiemenet voissa. Lisää tomaattipyree ja etikka, kiehauta hetki. Lisää tomaattimurska ja hauduta n. 15-30 min.
  2. Mausta kapriksilla, hienonnetuilla tillinvarsilla, sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 390 kcal
Proteiini 22,5 g
Hiilihydraatti 10,6 g
Rasva 28,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,5 g
Kalsium 26,4 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 11,2 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • raastettua sitruunankuorta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search