Luumucrumble
Joulun jälkiruokapöydän herkullinen paistos syntyy mehevistä luumuista. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Pipsa Hurmerinta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 0,340 kg vehnäjauhoja
- 0,260 kg fariinisokeria
- 0,004 kg suolaa
- 0,001 kg jauhettua inkivääriä
-
0,300 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,001 kg neilikkaa jauhettuna
- 0,650 kg tuoreita luumuja, kivettöminä ja lohkoina
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja inkivääri kulhossa ja nypi pehmeä voi niiden sekaan.
- Jatka nyppimistä, kunnes taikina muistuttaa hiekkaa, mutta jätä joukkoon muutamia herneen kokoisia voipaloja. Laita taikina jääkaappiin odottamaan paistamista.
- Lado luumulohkot ison tai annoskokoisten uunivuokien pohjalle. Ripottele neilikka luumujen päälle.
- Ota taikina jääkaapista ja ripottele se luumujen päälle. Painele taikinaa myös luumulohkojen väliin.
- Paista crumbleja uunissa noin puoli tuntia tai kunnes päällinen on kauniin ruskea.
- Tarjoile vaniljakastikkeen, ranskankerman tai jäätelön kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
473 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
56,5 g
Rasva
24,7 g
Tyydyttynyt rasva
14,2 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
16,9 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
398 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
47,5 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa