Ainekset
Kakkupohja
- 0,750 kg kananmunia
- 0,525 kg sokeria
- 0,525 kg vehnäjauhoja
Kasteluvesi
- 1,080 kg vettä
- 0,120 kg sokeria
Täyte
-
0,720 kg
Valio Leipomo mansikkahilloaOikea valinta täytekakkujen väliin! Kakkuhillon koostumus on suunniteltu erityisesti pysymään kakkukerrosten välissä.
Rahkatäyte
- 1,000 kg
- 0,300 kg sokeria
- 0,100 kg vettä
- 0,035 kg liivatelehtiä
- 0,500 kg
Pintaan
- 0,760 kg
- 0,760 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Pinnalle
- 0,420 kg marenkia rouhittuna
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kakkupohjat. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Annostele massa Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa n. 30 min.
- Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta sokerivedellä. Levitä alimpaan kerrokseen mansikkahilloa. Laita pohja päälle.
- Valmista rahkatäyte. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita täyte kakkujen toiseen väliin tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja päälle. Anna kakkujen hyytyä kylmiössä 2 h.
- Valmista pintakuorrute. Sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljakreemitäyte. Kuorruta kakut
- Päällystä kakut marenkirouheella. Koristele haluamallasi tavalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
2681 kcal
Proteiini
57,1 g
Hiilihydraatti
383,3 g
Rasva
97,9 g
Tyydyttynyt rasva
52,9 g
Ravintokuitu
6,2 g
Suola
1 g
Kalsium
401,4 mg
D-vitamiini
2,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
212 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
30,3 g
Rasva
7,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa