Siirry sisältöön
Manteli-vadelma-Croissant
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Manteli-vadelma-Croissant

Makeampi versio perinteisestä croissantista. Vadelmatäyte ja mantelimassa tekee sisuksesta mehevän. Koristelu kruunaa croissantin ja tekee siitä vastustamattoman.

Manteli-vadelma-Croissant

Ainekset

Croissanttaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,040 kg suolaa
  • 0,200 kg sokeria
  • 0,150 kg hiivaa
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1,700 kg vehnäjauhoja
  • 1,200 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Täyte

  • 0,700 kg Valio vadelmatäyte runsasta
  • 0,400 kg mantelimassaa

Voiteluun

  • 0,100 kg kananmunaa

Paiston jälkeen

  • 0,150 kg tomusokeria
  • 0,030 kg vettä
  • 0,001 kg punaista elintarvikeväriä
  • 0,100 kg pakastekuivattua vadelmaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4
  2. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
  4. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa leikkurilla kolmionmallisia croissant aihioita.
  5. Laita aihion päälle mantelimassa pala ja vadelmatäytettä.
  6. Muotoile croissantin malliseksi.
  7. Nostata croissantit. Voitele kananmunalla.
  8. Paista 210°C:een uunissa n. 20 min. Paiston alussa höyrytys.
  9. Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä löysä kuorrute.
  10. Pensselöi kuorrute vielä lämpöisten croissanttien pinnalle ja ripottele vielä kosteaan pintaan vadelmarouheet.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 330 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 30,8 g
Rasva 20,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Kalsium 40,3 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 333 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 20,5 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search