Mäntyä ja vadelmaa
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2022 Jonathan Slotten käsialaa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
-
0,500 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,080 kg sokeria
-
0,025 kg
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- 0,003 kg suolaa
- 0,003 kg männynneulasia
- 0,120 kg keltuaista
- 0,005 kg liivatelehteä
- 0,100 kg vadelmamehua
- 0,003 kg liivatelehteä
- 0,200 kg tuoreita vadelmia
- 0,007 kg vaniljatankoa
- 0,080 kg rypsiöljyä
-
0,525 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
0,175 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,130 kg sokeria
- 0,050 kg glukoosia
-
0,040 kg
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- 0,002 kg ksantaania, Xantana
- 0,050 kg
- 0,050 kg männynneulasia
- 0,750 kg sokeria
- 0,025 kg glukoosia
- 0,150 kg mäntysokeria
-
0,200 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
Maitovanukas
- Kiehauta kerma, sokeri, maitojauhe ja suola kattilassa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
- Lisää männynneulaset kerma-seokseen ja aja seos hienoksi tehosekoittimessa. Siivilöi seos pienireikäisen siivilän läpi.
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Punnaa keltuaiset kattilaan.
- Kiehauta kerma-seos uudelleen ja kaada sekoittaen keltuaisten päälle. Kypsennä seosta lämpömittaria käyttäen 82 asteen lämpötilaan.
- Ota seos pois lämmöltä ja lisää liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin.
- Kaada valmistettu seos haluamaasi tarjoiluastiaan ja anna sen hyytyä.
Vadelmageeli
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta osa vadelmamehua, sulata liivate joukkoon, sekoita loput vadelmamehut joukkoon ja anna jähmettyä. Leikkaa kuutioksi.
- Puolita tuoreet vadelmat valmiiksi tarjoilua varten.
Vaniljaöljy
- Avaa vaniljatangot, aja sekaisin öljyn kanssa tehosekoittimessa ja siivilöi hienoreikäisen siivilän läpi.
Maitojäätelö
- Kiehauta kaikki ainekset paitsi kerma ja creme fraiche. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää sauvasekoittimella creme fraiche ja kerma joukkoon.
- Aja seos jäätelökoneessa tai käytä pacojet-konetta jäätelön valmistamiseen.
Mäntykinuski
- Pese männynneulaset huolellisesti. Aja männynneulaset tehosekoittimessa yhdessä sokerin kanssa, kunnes seos on tasainen. Siivilöi seos iso-reikäisen siivilän läpi poistaaksesi suuret neulastenpalat.
- Kiehauta glukoosi, mäntysokeri ja kerma kattilassa kinuskin valmistamiseksi. Kypsennä seosta, kunnes se saavuttaa 105 asteen lämpötilan.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
972 kcal
Proteiini
9,5 g
Hiilihydraatti
129,6 g
Rasva
45,1 g
Tyydyttynyt rasva
21,1 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
234 mg
D-vitamiini
2,5 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
397 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
52,9 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa