Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
-
0,500 kg
Valio 1/2 GN -murotaikinalevyVoilla leivotun, laktoosittoman murotaikinalevyn avulla saa loihdittua herkullisimmat piiraat, paistokset, jälkiruoat ja pikkuleivät erilaisiin tarjoilutilanteisiin.…
Marjarahkavaahto
- 0,008 kg liivatelehteä
-
0,200 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,400 kg
- 0,100 kg sokeria
- 0,200 kg
- 0,002 kg vettä
Marenki
- 0,100 kg valkuaista
- 0,050 kg vettä
- 0,130 kg sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Kaulitse murotaikinalevy ja ota siitä 10 läpimitaltaan 9 cm suuruisia savariinivuokaan sopivia paloja.
- Voitele vuoat huolellisesti ja lisää murotaikinapalat painellen taikina vuokien yläreunoihin asti.
- Paista 185 asteessa n. 6 min tai kunnes taikina on kypsynyt
Marjarahkavaahto
- Liota liivatelehtiä 5 min runsaassa kylmässä vedessä.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Sekoita rahka sokeri ja valutettu marjasekoitus sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää kermavaahto nostellen seoksen joukkoon.
- Kuumenna 1 rkl vettä kattilassa ja sekoita joukkoon liotetut ja hyvin kuivaksi puristetut liivatelehdet.
- Kaada seos rahkavaahdon joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Marenki
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 113 astetta. Käytä apuna lämpömittaria. Jätä kattila edelleen liedelle.
- Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121 asteista, kaada se leveänä nauhanan kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto kädenlämpöistä. Valmis vaahto on kiiltävää ja pehmeää, ei kokkareista.
- Levitä lusikalla tai metallilastalla marenki tartalettien pintaan. Pinta saa jäädä aaltoilevaksi. Koristele kuumentamalla marenkia varovasti pinnalta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
425 kcal
Proteiini
10,3 g
Hiilihydraatti
51,1 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,4 g
Kalsium
58,7 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
306 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
36,8 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa