Ainekset
Pohja
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,066 kg sokeria
- 0,016 kg vehnäjauhoja
- 0,002 kg leivinjauhetta
- 0,033 kg mantelijauhetta
- 0,033 kg jauhettua hasselpähkinää
- 0,060 kg kananmunia
Vadelma marmeladi
- 0,120 kg vadelmasosetta
- 0,065 kg vettä
- 0,037 kg sokeria
- 0,004 kg liivatetta
Mandariini curd
- 0,075 kg kuorittua mandariinia
- 0,025 kg sitruunamehua
- 0,050 kg sokeria
- 0,160 kg kananmunia
- 0,050 kg sokeria
- 0,004 kg maissitärkkelystä
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,004 kg liivatelehtiä
- 0,050 kg pieniä suklaarakeita
Suklaa mousse
-
0,200 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,060 kg sokeria
- 0,050 kg keltuaista
- 0,007 kg liivatetta
- 0,060 kg tummaa suklaata
- 0,173 kg maitosuklaata
- 0,035 kg pähkinäpralinea
- 0,200 kg
Pähkinämousse
-
0,120 kg
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0,025 kg pähkinäpralinea
- 0,015 kg tomusokeria
- 0,002 kg liivatelehteä
- 0,025 kg hasselpähkinärouhetta
Peilihyytelö
-
0,200 kg
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
0,070 kg
Valio rasvatonta maitojauhetta HYLA®Valio Eila® vähälaktoosista, rasvatonta maitojauhetta (SMP) voidaan käyttää rasvattoman maitojauheen korvaamiseen erilaisissa vähälaktoosisissa elintarvikesovelluksissa. Suurin…
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg vettä
- 0,400 kg tärkkelyssiirappia
- 0,030 kg liivatejauhetta
- 0,160 kg kylmää vettä
- 0,400 kg valkosuklaata
Sokerikoristeet
- 0,300 kg isomalt
- 0,010 kg vettä
- 0 kg vihreää karamelliväriä
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Vaahdota sokeri ja voi.
- Lisää kananmunat.
- Lisää kuivat aineet sekoita tasaiseksi
- Pursota ohueksi kerrokseksi ø 20 cm:n kakkurenkaaseen.
- Paista uunissa 180°C:ssa n. 20 min. Jäähdytä.
Vadelma marmeladi kiekot
- Keitä pyre, vesi ja sokeri.
- Lisää liotetetut liivatteet.
- Vala kahteen ø 16 cm:n kelmutettuun kakkurenkaaseen.
- Pakasta.
Mandariini curd
- Kiehauta mehut ja sokeri.
- Sekoita sokeri ja kananmunat sekaisin. Kaada samalla vatkaten kuuman mehun joukkoon.
- Kypsennä massa koko ajan sekoittaen, kunnes paksua.
- Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet.
- Lisää voi kuutioina ja sekoita tasaiseksi kiiltäväksi kreemiksi.
- Jäähdytä.
- Mausta suolalla ja appelsiininkukkavedellä ja lisää suklaa helmet.
- Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 16 cm:n renkaaseen, jossa pohjalla vadelma marmelaadikiekko ja päälle toinen kiekko.
- Pakasta.
Pähkinä mousse
- Vaahdota kerma ja mausta pralinella ja tomusokerilla.
- Lisää liotettu ja sulatettu liivate joukkoon. Lisää pähkinärouhe.
- Sekoita tasaiseksi.
- Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 14 cm:n renkaaseen.
- Pakasta.
Suklaa mousse
- Sekoita keltuaiset ja sokeri.
- Lisää kiehuva maito joukkoon samalla vatkaten.
- Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
- Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet kuumaan seokseen.
- Lisää suklaa ja praline. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota kerma.
- Lisää 40°C:n suklaaseos kerman joukkoon.
- Vala mousse silikoni vuokaan.
- Upota pehmeään mousseen jäinen marmedi-mandariini curd kiekko.
- Pakasta.
Peilihyytelö
- Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi. Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.
- Lisää valkosuklaan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa kuorrute kolmeen astiaan ja värjää kuorruteet pastaväreillä (punainen/violetti/valkoinen).
- Kuorruta jäinen kakku
Koristelu
- Sulata isomalt ja lisää vesi varovasti pienissä erissä sekaan.
- Kaada osa massasta toiseen kattilaan ja värjää massat punaiseksi ja vihreäksi.
- Kaada massat silikonimaton päälle.
- Muotoile kuumasta massasta ruusu ja lehdet. Lämmitä massaa tarvittaessa 100°C:ssa uunissa.
- Asettele koriste kakun päälle.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1164 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatti
152,5 g
Rasva
53,4 g
Tyydyttynyt rasva
27,7 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,5 g
Kalsium
334,5 mg
D-vitamiini
0,9 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
337 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
44,2 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- vihreää karamelliväriä
- punaista elintarvikeväriä