Siirry sisältöön
MasterChef 2020-kakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

MasterChef 2020-kakku

Masterchef 2020 ohjelman kilpailukakku "kauhujen kakku" -jaksossa. Kakku on haastava valmistaa ja saa ammattilaisetkin tiukkaan paikkaan. Makujen sinfonia on kuitenkin vaivan arvoinen ja ulkonäön hiominen on takuulla taitoa vaativaa.

MasterChef 2020-kakku

Ainekset

Pohja

  • 0,050 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,066 kg sokeria
  • 0,016 kg vehnäjauhoja
  • 0,002 kg leivinjauhetta
  • 0,033 kg mantelijauhetta
  • 0,033 kg jauhettua hasselpähkinää
  • 0,060 kg kananmunia

Vadelma marmeladi

  • 0,120 kg vadelmasosetta
  • 0,065 kg vettä
  • 0,037 kg sokeria
  • 0,004 kg liivatetta

Mandariini curd

  • 0,075 kg kuorittua mandariinia
  • 0,025 kg sitruunamehua
  • 0,050 kg sokeria
  • 0,160 kg kananmunia
  • 0,050 kg sokeria
  • 0,004 kg maissitärkkelystä
  • 0,100 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,004 kg liivatelehtiä
  • 0,050 kg pieniä suklaarakeita

Suklaa mousse

  • 0,200 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,060 kg sokeria
  • 0,050 kg keltuaista
  • 0,007 kg liivatetta
  • 0,060 kg tummaa suklaata
  • 0,173 kg maitosuklaata
  • 0,035 kg pähkinäpralinea
  • 0,200 kg

Pähkinämousse

  • 0,120 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,025 kg pähkinäpralinea
  • 0,015 kg tomusokeria
  • 0,002 kg liivatelehteä
  • 0,025 kg hasselpähkinärouhetta

Peilihyytelö

  • 0,200 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,070 kg
    Valio rasvatonta maitojauhetta HYLA®
    Valio Eila® vähälaktoosista, rasvatonta maitojauhetta (SMP) voidaan käyttää rasvattoman maitojauheen korvaamiseen erilaisissa vähälaktoosisissa elintarvikesovelluksissa. Suurin…
    Valio Eila® vähälaktoosinen rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg vettä
  • 0,400 kg tärkkelyssiirappia
  • 0,030 kg liivatejauhetta
  • 0,160 kg kylmää vettä
  • 0,400 kg valkosuklaata

Sokerikoristeet

  • 0,300 kg isomalt
  • 0,010 kg vettä
  • 0 kg vihreää karamelliväriä
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Ohje

Pohja

  1. Vaahdota sokeri ja voi.
  2. Lisää kananmunat.
  3. Lisää kuivat aineet sekoita tasaiseksi
  4. Pursota ohueksi kerrokseksi ø 20 cm:n kakkurenkaaseen.
  5. Paista uunissa 180°C:ssa n. 20 min. Jäähdytä.

Vadelma marmeladi kiekot

  1. Keitä pyre, vesi ja sokeri.
  2. Lisää liotetetut liivatteet.
  3. Vala kahteen ø 16 cm:n kelmutettuun kakkurenkaaseen.
  4. Pakasta.

Mandariini curd

  1. Kiehauta mehut ja sokeri.
  2. Sekoita sokeri ja kananmunat sekaisin. Kaada samalla vatkaten kuuman mehun joukkoon.
  3. Kypsennä massa koko ajan sekoittaen, kunnes paksua.
  4. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet.
  5. Lisää voi kuutioina ja sekoita tasaiseksi kiiltäväksi kreemiksi.
  6. Jäähdytä.
  7. Mausta suolalla ja appelsiininkukkavedellä ja lisää suklaa helmet.
  8. Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 16 cm:n renkaaseen, jossa pohjalla vadelma marmelaadikiekko ja päälle toinen kiekko.
  9. Pakasta.

Pähkinä mousse

  1. Vaahdota kerma ja mausta pralinella ja tomusokerilla.
  2. Lisää liotettu ja sulatettu liivate joukkoon. Lisää pähkinärouhe.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 14 cm:n renkaaseen.
  5. Pakasta.

Suklaa mousse

  1. Sekoita keltuaiset ja sokeri.
  2. Lisää kiehuva maito joukkoon samalla vatkaten.
  3. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet kuumaan seokseen.
  5. Lisää suklaa ja praline. Sekoita tasaiseksi.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Lisää 40°C:n suklaaseos kerman joukkoon.
  8. Vala mousse silikoni vuokaan.
  9. Upota pehmeään mousseen jäinen marmedi-mandariini curd kiekko.
  10. Pakasta.

Peilihyytelö

  1. Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi. Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.
  2. Lisää valkosuklaan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa kuorrute kolmeen astiaan ja värjää kuorruteet pastaväreillä (punainen/violetti/valkoinen).
  4. Kuorruta jäinen kakku

Koristelu

  1. Sulata isomalt ja lisää vesi varovasti pienissä erissä sekaan.
  2. Kaada osa massasta toiseen kattilaan ja värjää massat punaiseksi ja vihreäksi.
  3. Kaada massat silikonimaton päälle.
  4. Muotoile kuumasta massasta ruusu ja lehdet. Lämmitä massaa tarvittaessa 100°C:ssa uunissa.
  5. Asettele koriste kakun päälle.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1164 kcal
Proteiini 16 g
Hiilihydraatti 152,5 g
Rasva 53,4 g
Tyydyttynyt rasva 27,7 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,5 g
Kalsium 334,5 mg
D-vitamiini 0,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 44,2 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vihreää karamelliväriä
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search