Ainekset
Tuulihattumassa
- 1,000 kg vettä
-
0,150 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,700 kg vehnäjauhoja
- 1,000 kg kananmunia
Murotaikina
-
0,200 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,150 kg sokeria
- 0,050 kg kananmunia
- 0,004 kg leivinjauhetta
- 0,300 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 1,425 kg Valio Leipomo lakkahilloa
- 1,425 kg
Jaa resepti
Ohje
- Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Siirrä massa vispauskoneeseen ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vispaa kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Pursota massasta 30 g:n painoisia pohjia.
- Valmista murotaikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekoita joukkoon kananmunat ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna murotaikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään
- Kauli murotaikina 2 mm:n vahvuiseksi matoksi ja ota matosta Ø 7 cm:n paloja. Laita palat tuulihattupohjien päälle ja paina kevyesti kiinni.
- Paista pohjat 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pidä höyrypelti kiinni koko paistamisen ajan
- Täytä jäähtyneet tuulihatut lakkatäytteellä ja kermavaahdolla
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
138 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
9,9 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Kalsium
21,9 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
206 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa