Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
-
0,075 kg
Valio Eila® Laktoositon maitojauhettaValio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
- 0,025 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
- 0,010 kg kardemummaa
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
-
1,500 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Tai käytä valmiita Valio Voiwieneraihioita
- 5,330 kg
Täyte
-
1,230 kg
Valio mustikkatäytettäValio mustikkatäyte on käyttövalmis, paistonkestävä ja makean marjaisa täyte leipomokäyttöön. Tumma, mustikkainen täyte sisältää 40…
Murotaikina
-
0,170 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,130 kg sokeria
- 0,050 kg kananmunia
- 0,003 kg leivinjauhetta
- 0,250 kg vehnäjauhoja
Tai käytä valmista Valio 1/2 GN -murotaikinaa
-
0,603 kg
Valio 1/2 GN -murotaikinaaVoilla leivotun, laktoosittoman murotaikinalevyn avulla saa loihdittua herkullisimmat piiraat, paistokset, jälkiruoat ja pikkuleivät erilaisiin tarjoilutilanteisiin.…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa.
- Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x3.
- Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia.
- Kauli taikina 1x3.
- Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä mieluiten seuraavaan päivään. Tee murotaikinasta pyöreitä ø. 6 cm:n lätkiä.
- Voit käyttää myös valmista Valio 1/2 GN -murotaikinaa.
- Kauli wienertaikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 10x10 cm:n neliöiksi. Taittele kulmat keskelle. Nostata wienerit.
- Wieneraihiota käytettäessä: Sulata tuotteet pellillä muovilla peitettynä yön yli kylmiössä ja nostata ennen paistoa huoneenlämmössä n. 1 tunti.
- Pursota nousseiden wienereiden keskelle mustikkatäytettä. Laita täytteen päälle murotaikina lätkä.
- Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
612 kcal
Proteiini
10,1 g
Hiilihydraatti
58,4 g
Rasva
37 g
Tyydyttynyt rasva
20,3 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,7 g
Kalsium
30,7 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
380 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa