Nyhtöhirvileivät
Pitkään olutliemessä kypsyvä hirvenpaisti vaatii paljon aikaa, mutta vain vähän vaivaa. Lopputulos on umaminen ja murea. Tarjoile nyhtöhirvi voideltujen leipäsiivujen välissä majoneesin ja pikkelöidyn punakaalin kanssa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Nyhtöhirvi
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1,000 kg hirven paistia
- 1,000 kg lihalientä
- 1,500 kg olutta, esim. Olvi New Zealand Pale Ale
- 0,003 kg kokonaista mustapippuria
- 0,003 kg laakerinlehtiä
- 0,050 kg tomaattipyreetä
- 0,050 kg sokeria
- 0,009 kg timjamin oksaa
- 0,006 kg tuoretta rosmariinia
Kokoaminen
- 0,060 kg maalaisleipää
-
0,010 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,020 kg majoneesia
- 0,100 kg kypsää hirven paistia
- 0,025 kg pikkelöityä punakaalia
Jaa resepti
Ohje
Nyhtöhirvi
- Sulata voi pannussa ja ruskista lihaan ¬pinnat. Laita lihat GN-vuokaan, lisää lihaliemi, olut, pippurit ja laakerinlehdet. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin 6 tuntia, kunnes liha on murean ylikypsää.
- Nosta liha nesteestä. Siivilöi neste kattilaan ja lisää tomaattipyree ja sokeri. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen.
- Revi liha säikeiksi käsin tai kahden haarukan avulla. Sekoita kastike lihan joukkoon.
Kokoaminen
- Voitele kaksi siivua leipää voilla. Paahda leipäsiivut molemmin puolin. Sivele paahdetun leivän pintaan majoneesia, kokoa päälle lihaa ja pikkelöityä punakaalia ja nosta toinen leipäsiivu kanneksi.
- HUOM! Reseptin lisukkeiden määrästä tulee yksi leipä, mutta lihaa on noin 10 annokseen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3249 kcal
Proteiini
286,4 g
Hiilihydraatti
175,2 g
Rasva
110,7 g
Tyydyttynyt rasva
41,3 g
Ravintokuitu
8,2 g
Suola
21,2 g
Kalsium
214,6 mg
D-vitamiini
3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
119 kcal
Proteiini
10,5 g
Hiilihydraatti
6,4 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa