Ainekset
Murotaikina
-
0,450 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,335 kg sokeria
- 0,110 kg kananmunia
- 0,008 kg leivinjauhetta
- 0,675 kg vehnäjauhoja
Muromassa
-
0,600 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,800 kg vehnäjauhoja
- 0,300 kg sokeria
- 0,160 kg kananmunia
- 0,010 kg vanilliinisokeria
Täyte
- 1,430 kg Valio omenapala-kanelitäytettä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Valmista muromassa. Vaahdota voi ja jauhot ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, munat ja vanilliinisokeri. Sekoita seos voi-vehnäjauhovaahtoon.
- Kauli murotaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 6,5 cm:n paloja.
- Pursota palojen reunaan rengas muromassaa harkkotyllalla. Pursota keskelle omenapala-kanelitäytettä.
- Paista leivokset 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
144 kcal
Proteiini
1,9 g
Hiilihydraatti
15,9 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
328 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
36,1 g
Rasva
18,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa