Ainekset
Voitaikina
- 1,400 kg vettä
- 0,030 kg suolaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 1,125 kg vettä
-
0,375 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
Päälle
- 3,100 kg FS omenalohkoja
Pinnalle
- 0,004 kg kanelia
- 0,080 kg sokeria
- 1,100 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.
- Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Kauli voitaikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 8 x 12 cm:n paloiksi.
- Pursota vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi voitaikinapalojen keskelle raidaksi.
- Lado sulatetut omenalohkot vaniljakreemin päälle ja ripottele pinnalle kanelisokeria.
- Paista omenalehdet 220 asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.
- Hyytelöi jäähtyneet omenalehdet kirkaskuumahyytelöllä.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
296 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
26 g
Rasva
19,9 g
Tyydyttynyt rasva
11,6 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,8 g
Kalsium
6,5 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
19,6 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa