Ainekset
Voitaikina
- 1,100 kg vettä
- 0,300 kg kananmunia
- 0,030 kg suolaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 0,200 kg kananmunia
- 0,050 kg siirappia
- 0,050 kg vettä
Täyte
- 1,500 kg
Jaa resepti
Ohje
- Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.
- Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina neljälle pellille.
- Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.
- Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.
- Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voitele paiston loppuvaiheessa kaksi levyä siirappivedellä.
- Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.
- Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta siirappivedellä voidellut pohjat omenamarmeladin päälle.
- Leikkaa levyt 7x6 cm:n (7x8) paloiksi.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
307 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
26,7 g
Rasva
20,6 g
Tyydyttynyt rasva
11,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
14,6 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
357 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
31 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa