Ainekset
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
-
1,200 kg
Valio omena-vanilliinitäytettäRunsaasti omenapaloja yhdessä vanilliinikreemin kanssa tekevät tästä täytteestä herkullisen. Valmiilla täytteellä loihdit upeat omenaleivonnaiset, eikä…
Pinnalle
- 0,006 kg sokeria
- 0,054 kg kanelia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
- Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi.
- Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Levitä nauhoille omena-vanilliinitäytettä tasainen kerros.
- Kierrä rullalle ja leikkaa 28 cm:n paloiksi. Leikkaa pintaan saksilla kuvio.
- Nostata pitkot. Voitele pitkot ja ripottele pinnalle kanelisokeria.
- Paista pitkot 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1071 kcal
Proteiini
24,5 g
Hiilihydraatti
184,1 g
Rasva
24,3 g
Tyydyttynyt rasva
12,4 g
Ravintokuitu
9 g
Suola
2,2 g
Kalsium
159,4 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
277 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
47,6 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa