Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
-
1,500 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1,675 kg
Valio omena-vanilliinitäytettäRunsaasti omenapaloja yhdessä vanilliinikreemin kanssa tekevät tästä täytteestä herkullisen. Valmiilla täytteellä loihdit upeat omenaleivonnaiset, eikä…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet.
- Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia.
- Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli levännyt taikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 9x9 cm:n paloiksi. Leikkaa paloihin viilto kulmien suuntaisesti. Taita kulmat keskelle nyytiksi. Käännä wiener ympäri ja avaa siten, että muodostuu reunallinen wiener. Laita wienerit voilla leivottu-kapseleihin. Nostata wienerit.
- Voitele nousseet wienerit kananmunalla ja pursota keskelle omena-vanilliinitäytettä.
- Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.
- Halutessasi voit koristella wienerit suklaakaralla ja lehdellä.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
359 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
38,2 g
Rasva
20,4 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Kalsium
33,8 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
336 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
35,7 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa