Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea
Paahdettu lohi ja hauessa maistuva savu tuo makumuistoja kesästä, piimäkastike ja piparjuuri hapokkuudellaan sinetöi tämän Suomalaisen perinnemakujenmaiseman. Ajaton klassikko, joka toimii niin lounaalla kuin illanvietoissa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Lohi
- 2,500 kg kirjolohifileetä
- 0,006 kg suolaa
- 0,100 kg rypsiöljyä
Kylmäsavuhaukibrandade
- 2,400 kg jauhoinen peruna, kuorittuna
-
0,250 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,500 kg sipulia, kuorittuna
-
0,500 kg
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
- 0,002 kg valkosipulia
- 0,150 kg kylmäsavustettua haukea
- 0,020 kg suolaa
- 0,050 kg piparjuurta, kuorittuna
- 0,020 kg tuoretta tilliä
- 0,020 kg tuoretta ruohosipulia
Tilli-piimäkastike
- 0,030 kg tuoretta tilliä
- 0,150 kg rypsiöljyä
-
0,620 kg
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 0,030 kg sitruunamehua
- 0,008 kg suolaa
Paahdettua fenkolia
- 1,000 kg fenkolia
- 0,020 kg rypsiöljyä
- 0,006 kg suolaa
Paahdettua porkkanaa
- 0,950 kg porkkanaa
- 0,020 kg rypsiöljyä
- 0,003 kg fenkolinsiemeniä
- 0,006 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
Lohi
- Leikkaa kirjolohi 100 gramman annospaloksi. Mausta pinta suolalla. Paista nahkapuolelle kaunis väri pannulla tai parilalla. Loppukypsennä uunissa 150 °C, sisälämpötila 52 °C.
Kylmäsavuhaukibrandade
- Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi ja hauduta voissa kypsäksi. Leikkaa valkosipuli hienoksi, hauki ohkaiseksi suikaleeksi. Laita maito, valkosipuli ja hauki kattilaan, kiehauta seos. Kypsennä perunat höyryssä kypsäksi, laita kypsät perunat yleiskoneen kulhoon ja soseuta peruna melalla. Lisää perunasoseen joukkoon voissa haudutetut sipulit ja maitoseos, sekoita tasaiseksi. Mausta raastetulla piparjuurella ja hienonnetuilla yrteillä.
Tilli-piimäkastike
- Ryöppää tillipuntti kuumassa vedessä ja jäähdytä nopeasti. Purista tillipuntti kuivaksi ja leikkaa kovaksi jäänyt varisosa pois. Laita tilli ja öljy blenderiin, aja tasaiseksi. Valuta öljy harson läpi.
- Mausta piimä sitruunamehulla, suoalalla ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juuri ennen tarjoilua tilliöljy joukkoon, älä sekoita tasaiseksi, anna jäädä marmoriseksi.
Paahdettua fenkolia
- Leikkaa fenkoli 4-8 osaan (50 g/osa), riippuen niiden koosta. Älä poista kantaa. Mausta fenkolit öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 195 °C 20min.
Paahdettua porkkanaa
- Leikkaa tarvittaessa ohut viipale porkkanan kannasta pois, älä kuori. Halkaise porkkanat pituussuuntaan. Mausta porkkanat öljyllä, suolalla ja fenkolin siemenillä. Paahda uunissa 195 °C 20 min.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
451 kcal
Proteiini
22,3 g
Hiilihydraatti
20,7 g
Rasva
30,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
2,1 g
Kalsium
226,7 mg
D-vitamiini
8,9 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
146 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
6,7 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa