Paahdettuja raakamakkaroita ja oluthapankaalia
Mausteiset raakamakkarat ja tummalla oluella maustettu hapankaali on uuden ajan joululounasruoka.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Makkarat
- 2,000 kg raakamakkaroita
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,020 kg rosmariinia
- 0,020 kg valkosipulia
- 0,005 kg sormisuolaa
- 0,010 kg tuoretta lehtipersiljaa
Hapankaali
- 1,500 kg hapankaalia
- 0,500 kg tummaa olutta
- 0,050 kg karkeaa dijonsinappia
- 0,002 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
Makkarat
- Tee makkaroihin muutama viilto ja ruskista parilalla mausteiden kanssa. Kypsennä uunissa 200-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Mausta kypsennetyt makkarat sormisuolalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
Hapankaali
- Laita hapankaali kattilaan oluen ja sinapin kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja mausta suolalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
569 kcal
Proteiini
30,7 g
Hiilihydraatti
12,1 g
Rasva
42,3 g
Tyydyttynyt rasva
17,4 g
Ravintokuitu
4,3 g
Suola
5 g
Kalsium
121,8 mg
D-vitamiini
0,5 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
159 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
3,4 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa