Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Macaronspohja
- 1,000 kg mantelijauhetta
- 1,000 kg tomusokeria
- 0,400 kg valkuaisia
- 0,001 kg elintarvikeväriä
- 1,000 kg sokeria
- 0,200 kg vettä
- 0,400 kg valkuaisia
Täyte
- 0,174 kg mangososetta
- 0,800 kg valkosuklaata
-
0,110 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg
Koristeluun
- 0,010 kg tummaa suklaata
- 0,010 kg pistaasipähkinöitä
- 0,010 kg punaista koristehyytelöä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Sekoita lapavatkaimmella jauhettu manteli, tomusokeri, valkuaiset ja keltainenväri. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
- Valmista italianmarenki: Mittaa valkuaiset vispauspataan. Kiehauta sokeri ja vesi 120 asteeseen ja lisää valkuaisvaahtoon koneen käydessä. Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää manteliseokseen kahdessa erässä käsin sekoittaen. Pursota massa ø2,5 cm:n ja 5 cm:n pohjiksi ja anna kuivahtaa hetki.
- Paista 150-160 asteessa noin 15 minuuttia.
Täyte
- Sulata valkosuklaa. Lisää pehmeä voi
- Yhdistä créme fraiche ja mangosose. Lämmitä 40°C:n. Lisää suklaa-voi seokseen.
- Valmista emulsioksi sauvasekoittimella.
Kokoaminen
- Täytä jäähtyneet pohjat mangotäytteellä ja anna kovettua kylmässä.
- Yhdistä pienestä ja suuresta pohjasta tipun muotoinen aihio. Koristele suklaa silmillä, hyytelöllä ja pähkinä nokalla.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
520 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
63,2 g
Rasva
24,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
3,4 g
Suola
0,2 g
Kalsium
130,6 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
385 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
46,8 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa