Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
-
0,850 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,600 kg sokeria
- 0,600 kg
-
0,300 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
Pinnalle
-
1,260 kg
Valio appelsiini-omenatäytettäKaunis kiiltävä täyte paistettavien leivonnaisten pinnalle. Toimii myös sellaisenaan yhdessä Valio tuorejuuston ja kerman kanssa…
- 0,315 kg stroisselia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Valmista rahkatäyte: Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja rahka. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi täytteeksi
- Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Levitä rahkatäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat. Leikkaa nauhat 70 g:n paloiksi. Aseta palat pellille "häntä" alle.
- Nostata pullat. Voitele pullat kananmunalla ja pursota pinnalle appelsiini-omenatäytettä. Ripottele pinnalle striosselia
- Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
268 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
38,6 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
24,3 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
46 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa