Parsa-perunasalaatti ja misokastike
Japanilaistyylinen misokastike on täydellinen pari rapsakalle parsalle. Salaatin voi tarjota kylmänä, lämpimänä tai jopa ilman perunaa, jolloin parsasta jalostuu lautaselle hienostunut annos.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,500 kg keitettyjä perunoita
- 0,900 kg tuoretta, vihreää parsaa
- 0,400 kg minitankoparsaa
- 0,040 kg oliiviöljyä
- 0,002 kg suolaa
Misokastike
- 0,080 kg vaaleaa misotahnaa
- 0,035 kg sitruunamehua
- 0,030 kg vaaleaa siirappia
- 0,030 kg kuumaa vettä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin misokastike yhdistämällä keskenään kaikki kastikkeen ainekset.
- Kuori keitetyt perunat.
- Siisti parsat ja keitä ne napakan kypsiksi. Jäähdytä valmiit parsat jäävedessä. Valuta, painele kuiviksi ja leikkaa paloiksi.
- Kuori ja viipaloi perunat tarjoiluvadille. Valele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Voit myös paistaa perunaviipaleet ja nostaa ne lämpiminä tarjoiluvadille.
- Lisää parsapalat perunoiden päälle ja mausta misokastikkeella. Viimeistele pinta hienonnetulla ruohosipulilla ja halutessasi seesaminsiemenillä, retiisinversoilla ja syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
206 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
28,9 g
Rasva
5,1 g
Tyydyttynyt rasva
0,6 g
Ravintokuitu
6 g
Suola
1,4 g
Kalsium
52,9 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
69 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
9,7 g
Rasva
1,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa