Petit choux, pistaasipralinea ja valkosuklaata
Herkulliset tuulihatut tuunataan uudelle tasolle. Nämä herkkupalat sopivat täydellisesti ranskalaisen joulumenun makeaksi päätökseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Teemu Aura.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Tuulihatut
-
0,125 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 0,125 kg vettä
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,002 kg suolaa
- 0,012 kg sokeria
- 0,150 kg vehnäjauhoja
- 0,240 kg kananmunaa
Sokerikeksi
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,125 kg sokeria
- 0,125 kg vehnäjauhoja
Pistaasipraline
- 0,125 kg sokeria
-
0,030 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,200 kg pistaasipähkinöitä
- 0,200 kg oliiviöljyä
- 0,002 kg suolaa
Hapankirsikkageeli
- 0,200 kg hapankirsikkapyreetä
- 0,012 kg sokeria
- 0,002 kg agar agar -jauhetta
- 0,002 kg liivatetta
Vaihe 1
- 0,200 kg valkosuklaata
-
0,120 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
0,240 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,006 kg glukoosia
- 0,002 kg liivatetta
Vaihe 2
- 0,200 kg namelakaa
-
0,050 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
Tuulihatut
- Kiehauta maito, vesi ja voi kattilassa. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot kerralla maito-voiseoksen joukkoon ja kypsennä liedellä sekoittaen vielä noin minuutti. Siirrä massa yleiskoneeseen ja käytä melaa. Laita yleiskone pyörimään, lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Pursota massa pieniin puolipyöreisiin silikonimuotteihin, tasoita paletilla ja jäädytä.
Sokerikeksi
- Sekoita sokerikeksin ainekset keskenään. Kauli leivinpaperin välissä ohueksi ja pakasta. Asettele jäiset tuulihatut silikonimaton päälle, stanssaa jäisestä sokerikeksistä tuulihatun halkaisijan kokoinen kiekko ja asettele tuulihattujen päälle. Paista 175-asteessa 10-12 minuuttia Huom: paista jäisenä.
Pistaasipraline
- Sulata sokeri kattilassa, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinät, sekoita joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle jäähtymään. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, riko paloiksi ja laita cutteriin, sekoita cutterissa hienoksi. Lisää suola ja oliiviöljy hiljalleen.
Hapankirsikkageeli
- Kiehauta pyree pienessä kattilassa. Sekoita sokeri ja agar keskenään. Kaada hieman pyreetä sokeriseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin pyreekattilaan ja anna kiehua noin 2 minuuttia. Sekoita vielä lämpimän seoksen joukkoon liotettu liivate.
Valkosuklaanamelaka
- Punnitse suklaa uunivuokaan ja laita uuniin. Kiehauta kattilassa maito, kerma ja glukoosi. Lisää liotettu liivate. Yhdistä paahdettu valkosuklaa ja kerma-maito-glukoosiseos. Poraa tasaiseksi sauvasekoittimella. Tämä komponentti on käyttövalmis seuraavana päivänä.
- Vaahdota jäähtynyt valkosuklaanamelaka ja kerma.
Kokoaminen
- Kokoa jälkiruoka. Halkaise paistettu tuulihattu, annostele pohjalle praliinia, sitten vaahdotettua namelakaa ja kirsikkageeliä. Sitten hattu päälle ja viimeistele tomusokerilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
527 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
37,2 g
Rasva
38,8 g
Tyydyttynyt rasva
14,9 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,4 g
Kalsium
103,6 mg
D-vitamiini
0,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
879 kcal
Proteiini
11,6 g
Hiilihydraatti
62 g
Rasva
64,6 g
Tyydyttynyt rasva
24,8 g
Ravintokuitu
4,2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa