Pienet rusinakakut
Muotteihin leivotut pienet rusinakakut kuorrutetaan valkosuklaalla ja viimeistellään aprikoosikuutioilla. Noutopöytää varten rusinakakun voi leipoa myös GN-vuokaan ja leikata pieniksi annospaloiksi.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 0,050 kg rusinoita
- 0,050 kg kuivattuja aprikooseja
- 0,080 kg vettä
-
0,080 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,028 kg
- 0,080 kg
- 0,040 kg kananmunia
- 0,016 kg tummaa siirappia
- 0,003 kg vaniljasokeria
- 0,004 kg leivinjauhetta
- 0,004 kg ruokasoodaa
- 0,104 kg vehnäjauhoja
- 0,002 kg kanelia
- 0,001 kg neilikkaa
- 0,001 kg jauhettua inkivääriä
Pinnalle
- 0,030 kg valkosuklaata
- 0,030 kg kuivattuja aprikooseja
Jaa resepti
Ohje
- Keitä rusinat ja kuutioitu aprikoosi vedessä ja anna hautua n 15 min. Lisää voi ja soseuta. Anna jäähtyä.
- Lisää appelsiinikuorihillo, kermaviili, kananmunat ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi. Lisää lopuksi.
- Annostele pieniin 8 x 3 cm vuokiin. Paista 180°C:ssa n. 20 min. Poista kuumina vuoista.
Pinnalle
- Sulata valkosuklaa ja valuta jäähtyneiden rusinakakkujen pinnalle. Kuutioi aprikoosit ja ripottele pinnalle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
173 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
19,7 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,5 g
Kalsium
80,6 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa