Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Piimämajoneesi
-
0,050 kg
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 0,100 kg majoneesia
- 0,050 kg lipstikkaa
Grillattu kananpoika ja lisukkeet
-
0,800 kg
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 1,000 kg kokonaista kananpoikaa
- 0,100 kg sitruunaa
-
0,200 kg
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 0,300 kg tuoretta, vihreää parsaa
- 0,500 kg varhaiskaalia
- 0,400 kg varhaisperunaa
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,200 kg naattiporkkanaa
Maustamiseen
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Piimämajoneesi
- Hienonna lipstikan varret ja säästä lehdet koristeluun.
- Sekoita piimä, hienonnettu lipstikka ja majoneesi keskenään ja mausta mustapippurilla, sekä kevyesti suolalla.
Grillattu kananpoika ja lisukkeet
- Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta tummaksi.
- Purista mehu piimän joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa kana selkäpuolelta rankaa pitkin saksilla auki ja poista selkäranka.
- Huuhtele kana kylmällä vedellä.
- Peitä kana piimä-sitruunamarinadilla ja hiero marinadia kanaan.
- Peitä kelmulla ja anna marinoitua 2 tuntia kylmässä.
- Huuhtele ja kuivaa kana.
- Aseta kana halsteriin siten että koivet tulevat lähemmäksi hiillosta ja grillaa epäsuoralla hiilloksella välillä käännellen kunnes kana on saanut kauniin värin ja on kypsää.
- Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voit käyttää hyvin myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita.
- Laita perunat grillin kestävään astiaan, esim. foliovuoka. Laita mukaan noin 50 grammaa voita.
- Ripota grilliin kourallinen savupuruja ja aseta perunat vuoassa grilliin, ei kuitenkaan suoraan hiilloksen kohdalle.
- Kun purut alkavat savuamaan, peitä grilli kannella ja anna perunoiden savustua grillissä 5 minuuttia.
- Poista perunat grillistä, pyörittele savustuneessa voissa ja mausta sormisuolalla.
- Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja hiero leikkuupintaan suolaa ja oliiviöljyä.
- Grillaa ensin leikkuupintaa pari minuuttia, jotta saat siihen hyvän hiillostuneen värin.
- Käännä kaalit ja grillaa epäsuoralla hiilloksella noin 20 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
- Leikkaa kaali puoliksi lohkoiksi.
- Mausta naattiporkkanat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa kypsiksi.
- Mausta parsat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä.
- Leikkaa parsoista kova kanta pois.
- Leikkaa kana keskeltä puoliksi ja tarjoile piimämajoneesin, parsan, naattiporkkanoiden, kaalin ja perunoiden kanssa, koristele annos lopuksi lipstikan lehdillä.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
987 kcal
Proteiini
65,9 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
61,4 g
Tyydyttynyt rasva
14,6 g
Ravintokuitu
8,3 g
Suola
1 g
Kalsium
451,8 mg
D-vitamiini
7,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
197 kcal
Proteiini
13,2 g
Hiilihydraatti
7,3 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- suolaa
- mustapippuria myllystä