Piimäpannukakkuja ja marjasalaattia
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Piimäpannukakut
-
0,060 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,050 kg sokeria
- 0,110 kg kananmunaa
-
0,250 kg
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 0,006 kg ruokasoodaa
- 0,250 kg vehnäjauhoja
-
0 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg tomusokeria koristeluun
- 0 kg hunajaa
Jogurttivaahto ja marjasalaatti
- 0,100 kg
-
0,200 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,035 kg sokeria
- 0,300 kg tuoreita marjoja esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia
- 0,050 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
Piimäpannukakut
- Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon, lisää munat ja pari ruokalusikallista piimää, sekoita hyvin.
- Sekoita ruokasooda hyvin joukkoon ja lisää lopuksi jauhot.
- Ohenna taikina vielä piimällä sopivaksi, taikina saa olla melko paksua, kun taikina nostetaan pannulle. Se saa jäädä koholleen ikään kuin keoksi, eikä lähde valumaan.
- Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja kun voi alkaa vaahtoamaan nostele taikinasta lusikalla tasakokoisia kekoja pannulle ja laske vähän pannun lämpötilaa.
- Anna paistua rauhassa noin kaksi minuuttia, tai kunnes pannukakkuun on tullut kaunis väri, käännä ja paista vielä toinen puoli kauniin väriseksi, lisää tarvittaessa voita pannulle paistamisen aikana. Voi antaa pannukakulle kauniin värin ja hyvän maun, sekä estää pannukakkua palamasta, mikä tapahtuu helposti mikäli pannu on liian kuiva.
- Nostele pannukakut leivinpaperille ja paista tarvittaessa loppuun kypsäksi uunissa 150 °C .
- Tomuta pannukakut tomusokerilla paistamisen jälkeen.
Jogurttivaahto ja marjasalaatti
- Sekoita jogurtti, kuohukerma ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi.
- Paloittele marjat ja tarjoile pannukakkujen ja jogurttivaahdon kera.
- Koristele nypityillä sitruunamelissan lehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
472 kcal
Proteiini
10,1 g
Hiilihydraatti
52,3 g
Rasva
23,7 g
Tyydyttynyt rasva
13,2 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,9 g
Kalsium
127 mg
D-vitamiini
1,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
26,1 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- Valio Eila® voita
- tomusokeria
- hunajaa