Ainekset
Perustaikina
- 0,700 kg vettä
- 0,015 kg suolaa
- 1,000 kg vehnäjauhoja
Kaulintaan
-
1,000 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 0,600 kg pakastepinaattia
- 0,150 kg pakastesipulikuutioita
- 0,600 kg keitettyä riisiä
- 0,300 kg
- 0,250 kg pekonia
- 0,004 kg suolaa
- 0,015 kg aromisuolaa
- 0,560 kg kananmunia kypsänä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota pohjasta 16 kpl halkaisijaltaan 20 cm:n pohjia.
- Valmista täyte. Sulata pinaatti ja kaada irtoava neste pois. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja freesaa kevyesti. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Laita täytteestä puolet voitaikinapohjien (8 kpl) päälle. Jätä reunaan 3 cm tyhjää tilaa. Lado täytteen päälle kananmunaviipaleet. Laita loppu täytteestä keoksi kananmunaviipaleiden päälle. Voitele pohjan reunat kananmunalla. Laita pohjat täytteen päälle ja paina reunat hyvin kiinni. Leikkaa pintaan veitsellä kuviot ja voitele hyvin kananmunalla
- Paista piirakat 220 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1788 kcal
Proteiini
40,2 g
Hiilihydraatti
117,8 g
Rasva
128 g
Tyydyttynyt rasva
70 g
Ravintokuitu
6,8 g
Suola
7,1 g
Kalsium
429,5 mg
D-vitamiini
2,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
275 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
18,2 g
Rasva
19,7 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa