Pohjatonta juustokakkua ja palsternakkakinuskia
Pohjaton puolukkajuustokakku palsternakkakinuskilla on ansainnut paikkansa niin lounaalla kuin edustuksessakin. Puolukan hapokkuus ja palsternakan makeus loihtivat yhdessä täydellisen kokonaisuuden kruunaamaan aterian.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Puolukkajuustokakku
- 0,450 kg sokeria
- 0,065 kg perunajauhoja
- 0,005 kg vaniljasokeria
-
0,500 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1,250 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 0,510 kg kananmunia
- 0,350 kg
Palsternakkakinuski
- 0,370 kg palsternakkaa
- 0,300 kg fariinisokeria
-
0,400 kg
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
-
0,300 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,002 kg suolaa
-
0,140 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kaura-mallascrumble
-
0,150 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg kauraleseitä
- 0,050 kg mämmi-leipämaltaita
Jaa resepti
Ohje
Puolukkajuustokakku
- Yhdistä sokeri, vanilja sokeri ja perunajauho. Sekoita joukkoon kuohukerma ja tuorejuusto.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää muiden ainesten joukkoon. Voitele 1/1 65 GN -vuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Voit myös tarjota juustokakun suoraan paistonkestävästä uuni vuoasta, jolloin leivinpaperia ei tarvita.
- Kaada juustokakku massa 1/1 65 GN -vuokaan (n. 2,800 kg / GN). Ripottele massaan puolukat 350 g / GN vuoka. Painele puolukoita hieman, jotta ne eivät jää kaikki kakun pinnalle.
- Paisto 175 asteisessa uunissa 30 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista toiset 30 min. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa paiston aikana peitä kakku pellillä. Anna kakun vetäytyä uunissa ovi auki vielä 30 minuuttia.
Palsternakkakinuski
- Pese palsternakat. Ei tarvitse kuoria. Pilko ne pieneksi kuutioksi. Laita fariinisokeri ja palsternakkakuutiot kattilaan. Kuumenna sokeri palsternakka seos ja anna palsternakkojen karamellisoitua hetki sokerissa. Lisää maito ja kuohukerma, keitä noin 15 min. Kun palsternakka on pehmennyt ja kinuski kiehunut kasaan kaada koko seos tehosekoittimeen ja soseuta kuuma seos tasaiseksi. Lisää voi joukkoon tehosekoittimen ollessa päällä. Mausta suolalla.
Kaura-mallascrumble
- Sulata voi. Sekoita ainekset yhteen. Paista 180 asteessa n. 6 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
460 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
39,9 g
Rasva
29,7 g
Tyydyttynyt rasva
16,9 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Kalsium
53,1 mg
D-vitamiini
0,7 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
307 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
26,6 g
Rasva
19,8 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa