Siirry sisältöön
Pohjatonta juustokakkua ja palsternakkakinuskia

Pohjatonta juustokakkua ja palsternakkakinuskia

Pohjaton puolukkajuustokakku palsternakkakinuskilla on ansainnut paikkansa niin lounaalla kuin edustuksessakin. Puolukan hapokkuus ja palsternakan makeus loihtivat yhdessä täydellisen kokonaisuuden kruunaamaan aterian.

Pohjatonta juustokakkua ja palsternakkakinuskia

Ainekset

Puolukkajuustokakku

Palsternakkakinuski

  • 0,370 kg palsternakkaa
  • 0,300 kg fariinisokeria
  • 0,400 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,300 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,140 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Kaura-mallascrumble

  • 0,150 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,100 kg kauraleseitä
  • 0,050 kg mämmi-leipämaltaita

Ohje

Puolukkajuustokakku

  1. Yhdistä sokeri, vanilja sokeri ja perunajauho. Sekoita joukkoon kuohukerma ja tuorejuusto.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää muiden ainesten joukkoon. Voitele 1/1 65 GN -vuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Voit myös tarjota juustokakun suoraan paistonkestävästä uuni vuoasta, jolloin leivinpaperia ei tarvita.
  3. Kaada juustokakku massa 1/1 65 GN -vuokaan (n. 2,800 kg / GN). Ripottele massaan puolukat 350 g / GN vuoka. Painele puolukoita hieman, jotta ne eivät jää kaikki kakun pinnalle.
  4. Paisto 175 asteisessa uunissa 30 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista toiset 30 min. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa paiston aikana peitä kakku pellillä. Anna kakun vetäytyä uunissa ovi auki vielä 30 minuuttia.

Palsternakkakinuski

  1. Pese palsternakat. Ei tarvitse kuoria. Pilko ne pieneksi kuutioksi. Laita fariinisokeri ja palsternakkakuutiot kattilaan. Kuumenna sokeri palsternakka seos ja anna palsternakkojen karamellisoitua hetki sokerissa. Lisää maito ja kuohukerma, keitä noin 15 min. Kun palsternakka on pehmennyt ja kinuski kiehunut kasaan kaada koko seos tehosekoittimeen ja soseuta kuuma seos tasaiseksi. Lisää voi joukkoon tehosekoittimen ollessa päällä. Mausta suolalla.

Kaura-mallascrumble

  1. Sulata voi. Sekoita ainekset yhteen. Paista 180 asteessa n. 6 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 460 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 39,9 g
Rasva 29,7 g
Tyydyttynyt rasva 16,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,6 g
Kalsium 53,1 mg
D-vitamiini 0,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 26,6 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 11,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search