Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
-
1,500 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1,090 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 3,310 kg vettä
Pinnalle
- 1,540 kg
Koristeluun
- 0,880 kg pomadaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet.
- Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 15 x 25 cm:n paloiksi.
- Pursota vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehtyä vaniljakreemiä palojen ylä ja alareunaan. Taita palat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle.
- Aseta pormestarit kaarevaan muotoon pelleille ja nostata max. 33 asteessa. Voitele nousseet pormestarit kananmunalla ja pursota pinnalle raidat vaniljakreemiä ja vadelmamarmeladia.
- Paista pormestarit 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele pormestarit pomadalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1482 kcal
Proteiini
16,5 g
Hiilihydraatti
202,9 g
Rasva
66 g
Tyydyttynyt rasva
38,4 g
Ravintokuitu
6,2 g
Suola
2,5 g
Kalsium
107,7 mg
D-vitamiini
0,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
264 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
36,2 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa