Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Poron etuselkä
- 0,600 kg poron etuselkää
- 0,070 kg keltasipulia
- 0,040 kg porkkanaa
- 0,010 kg valkosipulia
- 0,005 kg tuoretta timjamia
- 0,002 kg laakerinlehteä
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Savustettu perunasose
- 1,000 kg perunoita (Puikula tai King Edward)
-
0,080 kg
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,080 kg
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg suolaa
Uunisipulit
- 0 kg salottisipulia
- 0 kg suolaa
Pikkelöidyt suppilovahverot
- 0,200 kg suppilovahveroita
- 0,100 kg omenaviinietikkaa
- 0,100 kg vettä
- 0,100 kg sokeria
- 0,006 kg suolaa
Kastike
- 0 kg lihan paistoliemi
-
0,150 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,060 kg
- 0,010 kg tuoretta persiljaa
- 0 kg suolaa
- 0 kg omenaviinietikkaa
Jaa resepti
Ohje
Poron etuselkä
- Mausta liha reilusti suolalla ja pippurilla. Ruskista poronliha voissa kuumalla pannulla.
- Kuori ja paloittele porkkana, sipuli ja valkosipuli.
- Laita poronliha ja kaikki muut ainekset uunivuokaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä 90 °C 10 tuntia.
- Nosta liha vuoasta. Siivilöi liemi ja säästä se kastiketta varten.
- Ruskista murea liha runsaassa voissa, mausta suolalla.
Savustettu perunasose
- Kuori perunat ja keitä ne hyvin suolatussa vedessä.
- Laita savustuslastut kattilaan ja kuutioitu voi kattilan sisään mahtuvaan kulhoon.
- Sytytä kattilassa olevat savustuslastut, laita voikulho kattilaan ja sammuta tuli peittämällä kattila kannella. Anna savustua 5 minuuttia.
- Lämmitä kerma, maito ja savustettu voi, puserra perunat siivilän läpi.
- Vatkaa soseeseen nestettä, kunnes se on sopivan paksuista. Mausta suolalla.
Uunisipulit
- Kypsennä kuorimattomia sipuleita 200 °C uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne pitkittäin.
- Kuumenna paistinpannu ja paista sipuleihin tumma pinta kuivalla pannulla. Mausta suolalla.
Pikkelöidyt suppilovahverot
- Puhdista sienet ja laita ne kannelliseen lasipurkkiin.
- Kiehauta viinietikka, sokeri, suola ja vesi, kaada lämmin liemi sienten päälle ja jätä huoneenlämpöön tunnin ajaksi. Säilytä jääkaapissa.
Kastike
- Keitä lihan kypsennyslientä kokoon, kunnes siitä on puolet jäljellä.
- Kuutioi voi ja lisää se vähän kerrallaan lämpimään lihaliemeen sauvasekoittimella sekoittaen. Liemessä on sopivasti voita, kun se on kastikkeen paksuista.
- Mausta suolalla ja viinietikalla.
- Viimeistele kastike puolukoilla ja hienonnetulla persiljalla.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1116 kcal
Proteiini
39,6 g
Hiilihydraatti
65,5 g
Rasva
75,7 g
Tyydyttynyt rasva
43,4 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
2,9 g
Kalsium
87,3 mg
D-vitamiini
8,7 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
14,3 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- salottisipulia
- suolaa
- lihan paistoliemi
- suolaa
- omenaviinietikkaa