Siirry sisältöön
Possun kylkeä ”Burnt Ends”

Possun kylkeä ”Burnt Ends”

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkelan käsialaa.

Possun kylkeä ”Burnt Ends”

Ainekset

Possun kylki "Burnt Ends"

  • 2,500 kg kypsää porsaan kylkeä
  • 0,400 kg vaahterasiirappia
  • 0,100 kg ketjap manis -soijakastiketta
  • 0,030 kg nestemäistä savua
  • 0,010 kg cayennepippuria
  • 0,010 kg jauhettua mustapippuria
  • 0,030 kg paprikajauhetta
  • 0,010 kg chilijauhetta
  • 0,010 kg sitruunahappoa
  • 0,040 kg suolaa

Mausteinen kaalisalaatti

  • 2,000 kg coleslaw-raastetta
  • 0,200 kg kalakastiketta
  • 0,200 kg limemehua
  • 0,100 kg vaahterasiirappia
  • 0,100 kg punaista chiliä
  • 0,100 kg tuoretta korianteria
  • 0,200 kg paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Pippurimajoneesi

  • 0,500 kg majoneesia
  • 0,025 kg fermentoitua pippuritahnaa
  • 0,015 kg ketjap manis -soijakastiketta

Riisi uunissa

  • 1,000 kg basmati- tai jasmiiniriisiä
  • 1,500 kg vettä
  • 0,030 kg hienoa merisuolaa

Viimeistelyyn

  • 0 kg kevätsipulia
  • 0 kg tuoretta korianteria

Ohje

Possun kylki "Burnt Ends"

  1. Leikkaa kypsä porsaankylki noin 3 cm x 3 cm kuutioiksi.
  2. Sekoita vaahterasiirappi, Ketjap manis, savuaromi ja mausteet kulhossa vispilällä.
  3. Sekoita kuutioitu porsaankylki ja marinadi leivinpaperilla vuoratussa paistovuoassa.
  4. Peitä kannella ja anna maustua vähintään 3 h, tai yön yli.
  5. Lämmitä uuni 230 °C asteeseen.
  6. Paahda marinoituja kylkikuutioita ensin 10 min, sekoita ja paahda vielä 5 min.
  7. Tarjoile kylki mausteisen kaalisalaatin, mustapippurimajoneesin ja riisin kera.

Mausteinen kaalisalaatti

  1. Hienonna korianteri ja chili kulhoon.
  2. Lisää joukkoon kalakastike, limemehu ja vaahterasiirappi ja sekoita.
  3. Rouhi maapähkinät karkeaksi muruksi.
  4. Yhdistä kaalisuikale, kastike ja rouhitut maapähkinät paistoastiassa ja sekoita hyvin.
  5. Anna salaatin maustua 30 min ennen tarjolle asettelua.

Pippurimajoneesi

  1. Sekoita raaka-aineet kulhossa vispilällä.
  2. Siirrä pursotinpussiin ja varastoi kylmässä.

Riisi uunissa

  1. Yhdistä raaka-aineet paistoastiassa ja anna riisin liota 30 min.
  2. Lämmitä höyryuuni 100 °C asteiseksi.
  3. Kypsennä riisiä ensin 10 min, sekoita ja kypsennä vielä toiset 10 min.
  4. Kääntele kypsä riisi lastalla ilmavaksi, anna tekeytyä kannen alla 10 min ennen tarjolle asettelua.

Viimeistely

  1. Tarjoile annos joko linjastossa erillisinä komponentteina tai koottuna lautasannoksina. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 863 kcal
Proteiini 32,3 g
Hiilihydraatti 66,4 g
Rasva 51 g
Tyydyttynyt rasva 11,5 g
Ravintokuitu 5,2 g
Suola 7,4 g
Kalsium 110,5 mg
D-vitamiini 0,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 16,2 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search