Siirry sisältöön
Prässättyä juustoperunaa

Prässättyä juustoperunaa

Prässättyä juustoperunaa

Ainekset

  • 1,000 kg Valio perunaviipaleita
  • 0,600 kg Valio kuohukermaa laktoositon
  • 0,200 kg Valio Eila® voita
  • gourmet-suolahiutaleita
  • mustapippuria myllystä
  • 0,200 kg parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Asettele perunaviipaleet leivinpaperilla vuorattuun Gn 1/3 vuokaan.
  2. Kiehauta kuumaksi kerma, voi ja mausteet. Kaada kuumana perunoiden päälle.
  3. Lisää juusto.
  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa n 20 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Laita vuoan päälle kevyt paino ja anna vetäytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.
  6. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja kuumenna uunissa juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa paistetun lihan tai kalan kanssa.


  8. Vuoden kokki 2013 Erik Mansikka on tehnyt tämän ohjeen Valiolle.

Saman tarjoiluti­lanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 787 kcal
Proteiini 13,2 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 68,7 g
Tyydyttynyt rasva 40,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,8 g
Kalsium 383,2 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 394 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 34,3 g
Tyydyttynyt rasva 20,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search