Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Croissanttaikina
- 1,000 kg vettä
-
0,100 kg
Valio Eila SWEET laktoositon täysmaitojauhettaValio Eila® SWEET täysmaitojauhe soveltuu valmis aterioihin, kuten kastikkeisiin, keitoihin, puuroihin ja laatikoihin. Valio Eila®…
- 0,040 kg suolaa
- 0,050 kg sokeria
- 0,050 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,000 kg vehnäjauhoja
Kaulintaan
-
1,400 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 0,100 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Vaivaa taikinaan hyvä sitko.
- Laita peitettynä kylmään lepäämään yön yli.
- Kauli 8 -10 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4.
- Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia.
- Kauli taikina 1x3.
- Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa 20 x 12 cm kolmioiksi.
- Rullaa croissantin muotoon.
- Nostata croissantit. Voitele kananmunalla.
- Paista aluksi 230 asteessa niin, että puhallus ei päällä (6 min). Paiston alussa höyrytys. Anna lämpötilan pudota 190 asteeseen ja höyryluukku lopussa auki. Paistoaika yht. n. 20 minuuttia.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
325 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
26,4 g
Rasva
22,1 g
Tyydyttynyt rasva
12,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
387 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
31,4 g
Rasva
26,3 g
Tyydyttynyt rasva
14,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa