Ainekset
Kakkupohja
- 1,000 kg kananmunia
- 0,500 kg sokeria
- 0,480 kg vehnäjauhoja
- 0,120 kg maissitärkkelystä
Kostutusvesi
- 1,250 kg vettä
- 0,150 kg sokeria
Täyte
-
1,550 kg
Valio Leipomo vadelmahilloaOikea valinta Runebergin torttuihin ja muihin leipomo- ja konditoriatuotteisiin. Tuo kauniin luontaisen vadelman värin ja…
Vaniljakreemi
-
0,500 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
0,050 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,075 kg sokeria
- 0,040 kg maissitärkkelystä
- 0,142 kg kananmunia
- 0 kg vaniljatanko
Diplomaattikerma
- 3,500 kg
- 0,800 kg vaniljakreemiä
Kuorrutus
- 2,700 kg marsipaania
- 0,050 kg tomusokeria
Koristeluun
- 0,007 kg tuoreita kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja tärkkelys keskenään ja sihtaa sokeri-munavaahtoon. Sekoita varovasti. Annostele massa ø 18 cm:n vuokiin. Paista pohjat 180 °C:ssa noin 40 min
- Valmista kasteluvesi. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä.
- Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.
- Valmista vaniljakreemi. Kiehauta maito, voi ja vaniljatanko. Sekoita kananmunat, sokeri ja tärkkelys. Suurusta maitoseos kananmuna-tärkkelysseoksella voimakkaasti sekoittaen samalla kuumentaen. Jäähdytä.
- Valmista diplomaattikerma. Sekoita hyvin jäähdytetty vaniljakreemi ja kermavaahto keskenään.
- Pohjaaminen. Kostuta kakkupohja sokerivedellä. Levitä vadelmahilloa ja diplomaattikermaa kahteen väliin. Kuorruta pinta tasaisesti lopulla diplomaattikermalla.
- Kuorruta kakku marsipaanilla. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
5492 kcal
Proteiini
90,4 g
Hiilihydraatti
554,4 g
Rasva
322,7 g
Tyydyttynyt rasva
130,1 g
Ravintokuitu
15,1 g
Suola
1,7 g
Kalsium
1041,1 mg
D-vitamiini
3,9 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
298 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
30,1 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- vaniljatanko