Siirry sisältöön
Punssileivos
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Punssileivos

Lehtevä voitaikina, punssilla maustettu kreemi ja kiiltävä sokeripomada tekevät elegantin leivoksen, jonka maku säilyy pitkään suussa ja muistoissa.

Punssileivos

Ainekset

Perustaikina

  • 0,700 kg vettä
  • 0,015 kg suolaa
  • 1,000 kg vehnäjauhoja
  • 1,000 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Täyte

  • 0,810 kg
    Valio luumumarmeladia
    Laadukas paistonkestävä marmeladi sisältää runsaasti luumua ja on ammattikeittiöiden sekä leipomoiden luottotuote. Tuote on myynnissä…
    Valio luumumarmeladi 6 kg
  • 0,400 kg vettä
  • 0,135 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
    Valio vaniljainen kreemijauhe 20 kg

Voikreemi

  • 0,500 kg
    Valio suolatonta voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 4x5 kg suolaamaton
  • 0,120 kg sokeria
  • 0,180 kg vettä
  • 0,030 kg punssia

Pinnalle

  • 0,820 kg pomadaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10asteinen voi taikinaan 2x4.
  2. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi.
  3. Ota levystä halkaisijaltaan 8 cm:n paloja.
  4. Pursota palojen keskelle luumumarmeladia ja sen ympärille vaniljakreemirengas. Anna palojen levätä ainakin tunti.
  5. Paista palat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Jäähdytä palat.
  7. Valmista voikreemi: Keitä sokeri ja vesi. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää siihen sokerivesi. Vaahdota ilmavaksi kreemiksi. Mausta kreemi punssilla. Kuorruta palat punssikreemillä ja pomadoi pinta.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 385 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 40,4 g
Rasva 23,5 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Kalsium 9,2 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 366 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 38,5 g
Rasva 22,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search