Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
taikina
- 1,600 kg Lempeä kaurakonsentraatti ,Helsingin Mylly
- 2,800 kg vettä
- 2,700 kg vehnäjauhoja
- 0,240 kg gluteeni
- 0,050 kg hiivaa
- 1,000 kg
- 0,090 kg suolaa
- 0,900 kg vettä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita konsentraatti ja vesi. Anna turvota 15 min.
- Lisää jauhot, gluteeni, hiiva ja rahka. Vaivaa 5 min hitaalla ja 4 min nopealla teholla.
- Lisää suola ja pyöritä 6 min nopealla nopeudella. Tämän aikana lisää loppu vesi ohuena nauhana vähän kerrallaan taikinan joukkoon.
- Paloittele taikina kahteen öljyllä voideltuun muoviseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
- Anna levätä huoneen lämmössä noin 2 tuntia.
- Kaada hyvin levännyt taikina jauhotetulle pöydälle.
- Paloittelle kaistaleiksi, jotka väännetään kierteelle ja muotoillaan spiraaliksi.
- Nostata 20-30 min huoneen lämmössä.
- Paista arina uunissa 230°:ssa n. 30 min. Alussa runsas höyrytys.
- Loppu paistossa 10 min, höyrypelti auki.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
821 kcal
Proteiini
32 g
Hiilihydraatti
156,4 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
0,6 g
Ravintokuitu
9,3 g
Suola
4,5 g
Kalsium
114,1 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
175 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
0,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa