Ainekset
Taikina
- 3,600 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
- 0,020 kg kardemummaa
Täyte
-
0,160 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,485 kg vettä
Pinnalle
- 1,420 kg Valio toffeetäytettä
- 1,420 kg raparperipaloja
- 0,900 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri ja hiiva. Lisää seos ja taikinan muut aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 20 minuuttia.
- Kauli pullataikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 22 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä nauhoille vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat.
- Leikkaa nauhat 65 g:n painoisiksi pulliksi. Laita pullat pellille häntä alle. Nostata pullat.
- Voitele pullat kananmunalla. Pursota toffeetäyte pullien pinnalle. Laita voi-toffeetäytteen pinnalle raparperipaloja. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Laita pullien pinnalle kirkaskuumahyytelöä.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
243 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
26,1 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
25,3 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
259 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
27,8 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa