Riisivanukasta, kirsikkaa ja mantelia
Joulun herkullinen jälkiruoka tuunataan riisipuurosta. Annos nautitaan kirsikkahillon ja sokeroitujen manteleiden kera. Jälkiruoka sopii sekä à la carteen että noutopöytään.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Riisivanukas
- 1,500 kg vettä
- 0,220 kg puuroriisiä
- 0,004 kg suolaa
- 0,300 kg
- 0,050 kg sitruunamehua
Sokeroidut mantelit
- 0,100 kg kuorellisia manteleita
- 0,100 kg fariinisokeria
- 0,050 kg vettä
- 0,002 kg vaniljasokeria
- 0,002 kg kanelia
Lisäksi
- 0,200 kg kirsikkahilloa, esim. St. Dalfour
Jaa resepti
Ohje
Riisivanukas
- Keitä riisit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 40 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota vispikerma, mausta sitruunamehulla ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon. Annostele annoskulhoihin tai tarjoilukulhoon. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
Sokeroidut mantelit
- Sekoita pannulla sokeri, vesi ja mausteet. Kiehauta, lisää mantelit ja hämmennä noin viisi minuuttia kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Levitä mantelit leivinpaperille uuninpellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja erottele mantelit toisistaan.
Kokoaminen
- Lisää riisivanukkaiden pinnalle kirsikkahilloa ja sokeroituja manteleita.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
318 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
36,2 g
Rasva
16,7 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
56,8 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
181 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
20,7 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa