Siirry sisältöön
Rukiinen flatbread katkaravuilla
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Rukiinen flatbread katkaravuilla

Taivaallinen kombo Pohjoismaiden parhaista antimista. Paahdetun rukiin, tillin, crème fraîchen, makean punasipulin ja marinoidun katkaravun yhdistelmä toimii taatusti joka kerta.

Rukiinen flatbread katkaravuilla

Ainekset

  • 0,100 kg vuonankaalia
  • 0,600 kg Valio vapaan kanan keitettyä & kuorittua kananmuna

Rukiinen flatbread

Tillicreme

Pikkelöity punasipuli

  • 0,250 kg punasipulia
  • 0,100 kg valkoviinietikkaa
  • 0,025 kg sokeria
  • 0,002 kg suolaa

Marinoitu katkarapu

  • 0,500 kg kuorittuja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 0,010 kg sitruunamehua
  • 0,010 kg oliiviöljyä
  • 0,010 kg tuoretta korianteria

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Rukiinen flatbread

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin.
  2. Sekoita joukkoon Oivariini ja kuivat aineet. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Jaa taikina 20 osaan. Taputtele ne n. 1 cm paksuisiksi pohjiksi leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
  5. Paista flatbreadit pannulla tai uunissa 225 °C n. 10 - 12 min.

Tillicreme

  1. Ryöppää tuore tilli reilussa vedessä noin 10 sekunnin ajan ja jäähdytä jäävedessä.
  2. Kuivaa tilli keittiöpyyhkeen sisällä kuivaksi ja aja öljyjen kanssa tehosekoittimessa pyreeksi.
  3. Anna makujen infuusioitua noin 30 minuuttia. Siivilöi liinan läpi.
  4. Vatkaa crème fraîche monitoimikoneessa paksuksi, lisää tilliöljy ja mausta sitruunamehulla, suolalla.

Pikkelöity punasipuli

  1. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, sokeri ja suola.
  2. Vakumoi.

Marinoitu katkarapu

  1. Sulata katkaravut.
  2. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, hienonnetulla korianterilla, suolalla ja mustapippurilla.

Kokoaminen

  1. Siivilöi marinoidut punasipulit.
  2. Asettele flatbreadin päälle vuonankaali, marinoitu katkarapu, tillicreme, pikkelöity punasipuli ja kananmunan lohkot.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 491 kcal
Proteiini 14,1 g
Hiilihydraatti 30,8 g
Rasva 33,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 0,8 g
Kalsium 89,1 mg
D-vitamiini 1,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 330 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 22,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search