Siirry sisältöön
Runebergin leivos
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Runebergin leivos

Runebergin leivos

Ainekset

Pohja

  • 0,800 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,800 kg sokeria
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,800 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,008 kg kardemummaa
  • 0,500 kg mantelirouhetta
  • 0,440 kg korppujauhoja
  • 0,520 kg vehnäjauhoja
  • 0,016 kg ruokasoodaa

Kostutukseen

  • 0,500 kg vettä
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,150 kg tummaa rommia

Vadelmasydän

  • 0,500 kg
    Valio Leipomo vadelmahilloa
    Oikea valinta Runebergin torttuihin ja muihin leipomo- ja konditoriatuotteisiin. Tuo kauniin luontaisen vadelman värin ja…
    Valio vadelma leipomohillo 12 kg
  • 0,013 kg liivatelehtiä
  • 0,180 kg vettä

Mousse

  • 5,000 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1,750 kg Valio vaniljakreemitäytettä
  • 0,100 kg liivatelehtiä
  • 0,200 kg tummaa rommia

Kuorrutus

  • 0,500 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
  • 0,001 kg punaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 0,300 kg valkosuklaata
  • 0,200 kg suklaahelmiä

Ohje

Pohja

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet yhteen ja sekoita massan joukkoon varovasti.
  2. Annostele massa runebergintorttuvuokiin . Paista pohjat 180° :ssa uunissa n. 16 min.
  3. Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rommi.
  4. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta pohjat.
  5. Laita runebergintorttuvuokiin leivosmuovi ja laita pohjalle kostutettu pohja.

Vadelmasydän

  1. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Yhdistä seos hillon ja lopun veden joukkoon.
  2. Annostele pieniin puolipyöreisiin muotteihin. Pakasta.

Mousse

  1. Sulata liotetut liivatelehdet pineneen määrään lämmitettyä vaniljakreemitäytettä. Lisää rommi.
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä vanijakreemi-rommi-liivate seokseen.

Täyttäminen

  1. Täytä rubergintorttuvuoat täyteen moussea ja paina jäinen vadelmasydän keskelle.
  2. Tasoita pinta. Pakasta.
  3. Pursota loppu mousse paperin päälle ruusukkeiksi. Pakasta.

Viimeistely

  1. Irroita leivokset renkaista ja poista leivosmuovi.
  2. Kuorruta jäiset ruusukkeet punaiseksi värjätyllä lämmitetyllä hyytelöllä. Nosta leivoksen päälle.
  3. Koristele valkosuklaa koristeilla ja rapeilla vohvelihelmillä.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 403 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 26,9 g
Rasva 29,8 g
Tyydyttynyt rasva 16,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Kalsium 59,2 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 24,9 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search