Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Taikina
-
0,600 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,020 kg suolaa
- 1,000 kg vehnäjauhoja
- 0,700 kg kananmunia
- 0,200 kg
- 0,150 kg vettä
- 0,040 kg hiivaa
Kostutussiirappi
- 0,500 kg sokeria
- 2,000 kg vettä
- 0,200 kg tummaa rommia
- 0,200 kg
Täyte
- 0,038 kg sokeria
- 1,500 kg
Koristeluun
- 0,450 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
- 0,800 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Sekoita voi, suola ja jauhot.
- Sekoita kananmunat, appelsiinikuorihillo, vesi ja hiiva. Lisää voi-jauho seokseen.
- Vaivaa taikinaksi.
- Valmista taikina pari päivää aikaisemmin ja säilytä peitettynä kylmässä.
- Pursota taikina rasvattuihin kakkuvuokiin.
- Nostata.
- Paista 200 °C:ssa kauniin kullankeltaisiksi.
- Jäähdytä.
Kostutus
- Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Mausta rommilla ja appelsiinikuorihillolla.
- Kostutasavariinit kuumassa sokeriliemessä upottamalle ne kokonaan siirappiin noin minuutiksi. Jäähdytä hyvin.
Täyte
- Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi.
Viimeistely
- Hyytelöi Savariini kirkaskuumahyytelöllä
- Pursota kermavaahto tähtityllalla keskelle.
- Koristele tuoreilla marjoilla.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3026 kcal
Proteiini
39,7 g
Hiilihydraatti
271,3 g
Rasva
187,6 g
Tyydyttynyt rasva
104,8 g
Ravintokuitu
10,2 g
Suola
4,6 g
Kalsium
290,2 mg
D-vitamiini
2,9 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
13,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa